Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a testat o bombă cu hidrogen, provocând un cutremur de 5,1 magnitudine

Coreea de Nord a anunțat că a efectuat, miercuri dimineață, primul test "reușit" de bombă "miniaturizată" cu hidrogen

Vezi și

Coreea de Nord a anunțat că a efectuat, miercuri dimineață, primul test "reușit" de bombă "miniaturizată" cu hidrogen, marcând un avans important în programul ei nuclear dacă se confirmă, la câteva ore după ce a fost detectat un cutremur de magnitudine 5,1 ce părea a fi artificial în apropierea unui sit nord-coreean de teste nucleare, informează Yonhap, AFP, Reuters și Kyodo.

"Primul test de bombă cu hidrogen a fost finalizat cu succes la 10.00 (1.30 GMT) la 6 ianuarie 2016, pe baza determinării strategice a Partidului Muncitoresc" la putere, a anunțat televiziunea de stat nord-coreeană.

Coreea de Nord a declarat miercuri că va continua să-și consolideze programul nuclear în scopul de a se proteja împotriva politicilor ostile ale Statelor Unite.

Într-un comunicat după efectuarea celui de-al patrulea test nuclear, agenția de presă de stat din Coreea de Nord a afirmat că Phenianul nu va renunța la programul său nuclear atât timp cât Statele Unite își mențin ceea ce agenția a numit "poziția sa de agresiune".

Coreea de Nord a declarat de asemenea că va acționa ca un stat nuclear responsabil și a promis să nu utilizeze armele sale nucleare, cu excepția cazului dacă suveranitatea îi este încălcată. De asemenea, ea afirmă că nu va transfera capabilitățile sale nucleare altor părți, notează Reuters.

Testul nuclear, efectuat înaintea zilei de naștere a liderului Kim Jong Un la sfârșitul săptămânii, este al patrulea în această țară izolată, aflată sub noi sancțiuni ale SUA și ONU pentru programele ei nuclear și de rachete.

Știre în curs de actualizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a testat o bombă cu hidrogen, provocând un cutremur de 5,1 magnitudine