Antena Meniu Search
x

Corespondență Observator din Israel. Ce se întâmplă cu românii blocați de trei zile la granița către Egipt

Război Israel - Hamas. După atacul devastator asupra spitalului din Fâşia Gaza, aseară rachetele au lovit în apropierea unei alte unităţi medicale. Situaţia pare departe de rezolvare, în ciuda eforturilor diplomatice fără precedent. Astăzi a ajuns în Israel şi premierul britanic, Rishi Sunak. Între timp, bilanţul victimelor indică cel puţin 1.400 de israelieni care şi-au pierdut viaţa în conflict şi 3.500 de palestinieni ucişi.

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 13:07

Vezi și

Liderii lumii își continuă vizitele de solidaritate în Israel. Miercuri, pe lângă președintele american Joe Binden a sosit și guvernatorul statului New York, iar joi, a ajuns la Tel Aviv, premierul britanic Rishi Sunak.

Noaptea trecută a fost una extrem de agitată, atât la graniță cât și în interiorul Fâșiei Gaza. Armata Israeliană anunță că a eliminat un terorist de rang înalt, iar sute de elemente de infrastructură ale Hamas ar fi fost distruse în urma 24 de ore. 

O serie de forțe Hamas, Nukhba ar fi fost ucise în urma raidurilor aeriene. Au fost atacuri și asupra unor ținte Hezbollah din sudul Libanului. Pe de altă parte, Israelul a acceptat ca ajutoare militare dinspre Egipt să intre în Fâșia Gaza. Primele ajutoare, apă și alimente, ar putea ajunge vineri prin punctul de trecere Rafah.

Cristi Popovici, reporter Observator: Printre refugiații din sudul Fâșiei Gaza se află și aproape 240 de români. Am reușit să stau de vorbă cu unul dintre ei, după două zile în care nu a dat niciun semn. Situația este neschimbată, sunt blocați de trei zile la graniță. Așteaptă să plece către Egipt, dar nimeni nu știe când se va întâmpla acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator din Israel. Ce se întâmplă cu românii blocați de trei zile la granița către Egipt