Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Turcia. Regiunea Hatay, aproape ştearsă de pe fața pământului. Turcii se tem de un bilanţ devastator de 20.000 de morţi

Au trecut deja peste 50 de ore de la catastrofa care a lovit Turcia şi Siria, iar numărul celor care au pierit a trecut de 11.000 și încă nu se ştie câţi oameni se mai află sub clădirile care au căzut în urma celui mai grav seism din ultimele decenii din Turcia. Salvatorii sapă cu mâinile goale în speranţa că vor ajunge la timp la cei care încă sunt în viaţă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 08.02.2023, 13:38

Vezi și

"Hatay este regiunea din Turcia, afectată de cutremurele din urmp cu două zile în proporție de peste 60 – 70%. Suntem în baza românească a pompierilor, unde se află 60 de salvatori, care au ajuns în urmă cu 48 de ore și care au reușit deja să salveze de sub darămaturi câteva persoane. Toți muncesc prin rotație pentru a putea face față cerințelor foarte mari.

În ceea ce privește cifrele celor decedați și răniți, acestea se modifică de la o ora la altă. Sunt peste 8.000 de morți doar în Turcia. Autoritățile de aici se așteaptă la un bilanț tragic, de peste 20.000 de decese", a transmis corespondentul Observator, Laurențiu Rădulescu. 

Totodată, România a decis, miercuri, să mai trimită o echipă de salvatori în Turcia, alături de cadre medicale și personal cu câini special antrenați pentru căutări. Și o nouă tranşă de bunuri de strictă necesitate a fost scoasă din rezervele de stat.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator din Turcia. Regiunea Hatay, aproape ştearsă de pe fața pământului. Turcii se tem de un bilanţ devastator de 20.000 de morţi