Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Turcia. Mii de oameni rămași pe drumuri se adăpostesc în tabere pentru sinistrați: "Aici înnoptează, aici mănăncă"

Treziţi peste noapte fără un acoperiş deasupra capului, zeci de mii de sinistraţi turci şi-au găsit refugiu în taberele organizate de voluntari. Acolo primesc o masă caldă, căldură şi chiar alinare sufletească, de care au cea mai multă nevoie acum. Colegii noştri, Laurenţiu Rădulescu şi Cosmin Herea, au mers în taberele de sinistraţi organizate în Adana şi ne arată realitatea cruntă, rămasă în urma catastrofei care a cutremurat întreaga lume. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 08.02.2023, 10:54

Vezi și

Laurenţiu Rădulescu - trimis special Observator: Mici oraşe au fost construite în Adana pentru refugiaţi. Construite din corturi, undeva la 5.000 de persoane, doar în locul în care ne aflăm noi. Sunt oameni care şi-au pierdut locuinţele, aici înnoptează, aici mănăncă, cu ajutorul autorităţilor care le aduc zi de zi cele necesare. 

Aici primesc o masă caldă, apă, haine şi pături pentru a trece mai uşor peste durerea şi şocul cauzate năpasta care s-a abătut asupra lor. Dorm câte 6 - 7 în cort şi se încălzesc cum pot. 

Taberele speciale, refugii pentru cei rămaşi pe drumuri

Laurenţiu Rădulescu - trimis special Observator: Cam aşa trăiesc cei aproape 5.000 de refugiaţi. Se încălzesc cu astfel de găleţi, să le spunem, unde ard tot felul de cartoane, lemne, ce pot găsi. Aşa îşi petrec nopţile, departe de locuinţele care le-au fost distruse. 

Pe acelaşi subiect

Sinistrat: Statul ne-a ajutat, mulţumim lui Allah pentru cei ce ne ajută. Dar ei nu pot ţine pasul cu nevoile noastre, avem multe lipsuri. Dormim pe jos, nu avem paturi, casele noastre sunt complet distruse. Allah să-i binecuvânteze pe toţi! Avem copii, bebeluşi care au nevoie de ajutor. 

Mii de case s-au prăbușit, iar zeci de mii de oameni au nevoie de ajutorul voluntarilor şi al salvatorilor

Aici vin şi cei cărora le este teamă să mai intre în locuinţe, chiar dacă acestea au rezistat cutremurelor: Am venit aici ca măsură de precauţie. Casa mea nu s-a prăbuşit, slavă lui Allah, dar ne e frică să intrăm în case, pentru că nu ştim cât de afectată este structura. 

Mii de locuinţe s-au făcut una cu pământul, iar zeci de mii de oameni care au reuşit să supravieţuiască cutremurului au nevoie de ajutorul voluntarilor şi al salvatorilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator din Turcia. Mii de oameni rămași pe drumuri se adăpostesc în tabere pentru sinistrați: "Aici înnoptează, aici mănăncă"