Antena Meniu Search
x

Costumele din Squid Game, interzise de Halloween în mai multe şcoli din SUA. Serialul e considerat prea violent pentru elevi

Costumaţiile inspirate de serialul sud-coreean "Squid Game" au fost interzise în mai multe şcoli din statul New York, care consideră producţia de succes Netflix prea violentă pentru copii.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 09:44

Costumele din Squid Game, extrem de populare anul acesta cu ocazia sărbătorii Halloween
Costumele din Squid Game, extrem de populare anul acesta cu ocazia sărbătorii Halloween - Profimedia (scop ilustrativ)

În Statele Unite, pentru a marca tradiţia Halloween, copiii au voie să se costumeze în clasă în ultima zi de şcoală, înainte de sărbătoarea care anul acesta cade duminică, relatează AFP, potrivit news.ro. În districtul şcolar Fayetteville-Manlius, situat în nordul statului New York şi de care aparţin şase şcoli, dintre care trei primare, costumele inspirate din serialul "Squid Game" nu vor fi permise vineri "din cauza mesajelor violente pe care le pot inspira", a indicat directorul şcolii Craig Tice, într-o declaraţie transmisă presei. 

În Franţa, cinci copii de clasa a treia au ajuns de urgenţă la spital după ce s-au rănit încercând să recreeze scene din serialul Squid Game.

Squid Game, considerat prea violent pentru copii

Serialul, devenit un fenomen mondial, are personaje provenite din medii marginalizate în Coreea de Sud care participă la jocuri tradiţionale de copii pentru a câştiga o sumă mare de bani. Dar cei care pierd sunt ucişi pe măsură ce progresează, în scene cu multă violenţă. În serial, toţi jucătorii sunt îmbrăcaţi în costume verzi de prizonieri, în timp ce gardienii lor au combinezoane fucsia şi măşti negre, pe care apare un triunghi, un cerc sau un pătrat potrivit gradului lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Stiri externe » Costumele din Squid Game, interzise de Halloween în mai multe şcoli din SUA. Serialul e considerat prea violent pentru elevi