Meniu
Search
x

Craioveanul Trică, trimis la închisoare în Marea Britanie după un moment de sinceritate

Un român care a zburat în Marea Britanie doar pentru a fura cu ocazia târgului de Crăciun din Birmingham a fost arestat de polițiști după ce a recunoscut, fără pic de jenă, că "muncitorii trebuie să muncească, iar hoții trebuie să fure".

De Daniel Murărescu la 24.01.2019, 19:40

Un român care a zburat în Marea Britanie doar pentru a fura cu ocazia târgului de Crăciun din Birmingham a fost arestat de polițiști după ce a recunoscut, cu sinceritate, că "muncitorii trebuie să muncească, iar hoții trebuie să fure".

Trică Niculescu, un craiovean în vârstă de 58 de ani, a fost prins de agenții britanici după ce a zburat mii de kilometri doar pentru a fura ghizdanul unei fetițe de 11 ani, din Birmingham, pe data de 17 decembrie a anului trecut. Bărbatul plecase din Craiova cu un singur scop - de a profita de târgul de Crăciun cu specific german.

Primul eșec nu l-a descurajat pe român. Un martor l-a zărit la scurt timp cu mâinile în buzunarul unei femei, după ce aceasta ridicase bani de la un bancomat. 

Din fericire, Trică nu a apucat să facă prea multe victime. Doi polițiști care patrulau târgul l-au reținut pentru tentativă de furt și l-au trimis în fața judecătorilor. 

Craioveanul a dat însă adevărata lovitură la interogatoriu, după ce a admis, fără pic de jenă, că a urmărit zeci de persoane în acea zi, pe motivul că "muncitorii muncesc, iar hoții fură". O explicație care nu i-a satisfăcut nici pe polițiști, care l-au arestat, și nici pe judecatori, din moment ce românul a fost condamnat la opt luni de închisoare. 

"În sentință, judecătorul l-a descris pe Niculescu ca fiind un hoț de buzunare internațional și profesionist, care a venit în târgul german pentru a-și desfășura activitatea", a explicat un agent de la Centrul de Prevenție din Birmingham.

"În interogatoriu s-a declarat mândru că este hoț de buzunare și nu părea să afișeze niciun regret pentru că fura de la oameni inocenți sau chiar copii", a mai spus acesta.

După eliberarea din penitenciar, Trică Niculescu va fi expluzat în România, scrie Daily Mail.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Craioveanul Trică, trimis la închisoare în Marea Britanie după un moment de sinceritate