Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Craioveanul Trică, trimis la închisoare în Marea Britanie după un moment de sinceritate

Un român care a zburat în Marea Britanie doar pentru a fura cu ocazia târgului de Crăciun din Birmingham a fost arestat de polițiști după ce a recunoscut, fără pic de jenă, că "muncitorii trebuie să muncească, iar hoții trebuie să fure".

de Daniel Murărescu

la 24.01.2019 , 19:40

Craioveanul Trică Niculescu Trică Niculescu și-a încheiat cariera din Regat după doar două lovituri - Daily Mail / SWNS

Un român care a zburat în Marea Britanie doar pentru a fura cu ocazia târgului de Crăciun din Birmingham a fost arestat de polițiști după ce a recunoscut, cu sinceritate, că "muncitorii trebuie să muncească, iar hoții trebuie să fure".

Trică Niculescu, un craiovean în vârstă de 58 de ani, a fost prins de agenții britanici după ce a zburat mii de kilometri doar pentru a fura ghizdanul unei fetițe de 11 ani, din Birmingham, pe data de 17 decembrie a anului trecut. Bărbatul plecase din Craiova cu un singur scop - de a profita de târgul de Crăciun cu specific german.

Primul eșec nu l-a descurajat pe român. Un martor l-a zărit la scurt timp cu mâinile în buzunarul unei femei, după ce aceasta ridicase bani de la un bancomat. 

Articolul continuă după reclamă

Din fericire, Trică nu a apucat să facă prea multe victime. Doi polițiști care patrulau târgul l-au reținut pentru tentativă de furt și l-au trimis în fața judecătorilor. 

Craioveanul a dat însă adevărata lovitură la interogatoriu, după ce a admis, fără pic de jenă, că a urmărit zeci de persoane în acea zi, pe motivul că "muncitorii muncesc, iar hoții fură". O explicație care nu i-a satisfăcut nici pe polițiști, care l-au arestat, și nici pe judecatori, din moment ce românul a fost condamnat la opt luni de închisoare. 

"În sentință, judecătorul l-a descris pe Niculescu ca fiind un hoț de buzunare internațional și profesionist, care a venit în târgul german pentru a-și desfășura activitatea", a explicat un agent de la Centrul de Prevenție din Birmingham.

"În interogatoriu s-a declarat mândru că este hoț de buzunare și nu părea să afișeze niciun regret pentru că fura de la oameni inocenți sau chiar copii", a mai spus acesta.

După eliberarea din penitenciar, Trică Niculescu va fi expluzat în România, scrie Daily Mail.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Craioveanul Trică, trimis la închisoare în Marea Britanie după un moment de sinceritate