Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de mii de credincioşi au refăcut drumul Mântuitorului către Golgota, la Ierusalim (Video)

În Vinerea Patimilor, zeci de mii de oameni au refăcut drumul Mântuitorului spre Golgota, în Ierusalim. Pe străduţele înguste, mulţi au purtat cruci de lemn, în semn de omagiu pentru suferinţele îndurate de Iisus Hristos cu 2000 de ani în urmă.

de Redactia Observator

la 27.04.2019 , 10:49

În Vinerea Patimilor, zeci de mii de oameni au refăcut drumul Mântuitorului spre Golgota, în Ierusalim. Pe străduţele înguste, mulţi au purtat cruci de lemn, în semn de omagiu pentru suferinţele îndurate de Iisus Hristos cu 2000 de ani în urmă. S-au oprit apoi la Biserica Sfântului Mormânt unde, la prânz, se va aprinde focul sacru ce va ajunge şi în România. Nici românii nu au uitat de tradiţie. La Neamţ, peste 100 de credincioşi au refăcut scenele biblice.

Mii de pelerini şi membri ai Bisericii au reconstituit drumul parcurs de Iisus spre Golgota - dealul unde a fost răstignit. Pentru a marca una dintre cele mai sacre zile din istoria creştinismului, unii credincioşi au purtat pe umeri cruci din lemn.

Pe parcursul a 600 de metri, cât are Drumul Durerii, procesiunea s-a oprit de 14 ori. Prima oară - în locul în care Iisus a fost condamnat la moarte, mănăstirea Ecce Homo. Apoi, la Capela Armenească, unde se spune că Mântuitorul a căzut pentru prima oară sub povara crucii. Mai multe străzi au fost blocate pentru a permite desfăşurarea ritualului.

Vezi și

Drumul crucii a fost reconstruit şi la Neamţ. Cu smerenie, peste 100 de oameni în frunte cu 15 preoţi au urcat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Procesiunea s-a încheiat la Biserica „Schimbarea la Faţă", unde credincioşii s-au recules în rugăciune. Pentru mulţi, a fost şi zi de post negru.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Zeci de mii de credincioşi au refăcut drumul Mântuitorului către Golgota, la Ierusalim (Video)