Antena Meniu Search
x

Creierul din spatele masacrului Hamas din 7 octombrie a fost ucis de IDF. În aceeaşi operaţiune au mai fost lichidaţi alţi trei lideri terorişti de top

Război Israel - Hamas. Armata israeliană a anunţat, joi, că a ucis patru comandanți Hamas, inclusiv pe liderul adjunct al unității de informaţii a organizaţiei teroriste din Fâșia Gaza. Shadi Baroud a fost eliminat de IDF și de serviciul de securitate internă Shin Bet într-un atac cu dronă, potrivit agenţiei Anadolu.

de Redactia Observator

la 27.10.2023, 09:57

Vezi și

Baroud a fost cel care a plănuit atacul transfrontalier din 7 octombrie, împreună cu liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinwar. Totodată, Israelul a mai transmis că avioanele de luptă i-au vizat și i-au ucis pe comandanții Hamas Rifaat Abbas, Ibrahim Jadba și Tarek Maarouf. Nu a existat încă nicio confirmare din partea Hamas, potrivit agenţiei Anadolu. 

Tensiunile din Orientul Mijlociu s-au amplificat la 7 octombrie, când militanţii Hamas au lansat o incursiune surpriză pe teritoriul israelian din Fâşia Gaza. Mişcarea palestiniană şi-a descris atacul ca fiind un răspuns la acţiunile agresive ale autorităţilor israeliene împotriva moscheii Al-Aqsa de pe Muntele Templului din Oraşul Vechi al Ierusalimului. Israelul a declarat un asediu total al Fâşiei Gaza şi a început să efectueze lovituri asupra enclavei palestiniene, precum şi asupra unor zone din Liban şi Siria. De asemenea, au loc confruntări în Cisiordania. 

Acum două nopţi Israelul a recurs la prima incursiune cu tancuri în Gaza. Tancurile şi celelalte blindate au pătruns prin nordul Fâşiei Gaza, unde poziţiile Hamas au fost slăbite de bombardamente în ultimele două săptămâni. A fost o acţiune de câteva ore, militarii au mers la punct- fix, în locuri descoperite dinainte de drone sau unde aveau informaţi că s-ar ascunde teroriştiii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Stiri externe » Creierul din spatele masacrului Hamas din 7 octombrie a fost ucis de IDF. În aceeaşi operaţiune au mai fost lichidaţi alţi trei lideri terorişti de top