Antena Meniu Search
x

Crimă cumplită comisă de o bandă de tâlhari: au închis în case 32 de omeni şi le-au dat foc. Masacrul a scos armata pe străzile din Madagascar

Mai mulţi hoţi de animale au ucis în Madagascar cel puţin 32 de persoane, pe care le-au închis în trei case cărora le-au dat foc. Tragedia s-a petrecut într-un sat situat la nord de capitala Antananarivo, iar preşedintele Andry Rajoelina le-a transmis duminică celor care se fac vinovaţi de acest masacru că vor fi pedepsiţi, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 17:32

Masacrul a scos armata pe străzile din Madagascar
Masacrul a scos armata pe străzile din Madagascar - Profimedia / Twitter

”Trebuie să-i găsim pe autorii acestui masacru şi să-i pedepsim conform legii în vgoare”, îndeamnă preşedintele Andry Rajoelina. ”Armata îşi asumă toate responsabilităţile pentru a sări în ajutorul populaţiei şi a le lua urma răufăcătorilor”, a adăugat el. Potrivit poliţiei, 32 de persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite în atacul de vineri. De vină ar fi 12 bandiţi, din satul Ambolotarakely, situat la aproximativ 75 de kilometri nord de capitală.

Armata îi caută pe hoţii ucigaşi în Madagascar

Elicoptere aparţinând armatei au fost desfăşurate cu scopul de a-i localiza pe suspecţi şi de a ajuta trupe terestre să efectueze căutări în regiunea Ankazobé, relatează news.ro. Atacatorii - hoţi de animale, cunoscuţi sub numele de ”dahalos” - au adunat victmele în trei case cărora le-au dat foc, susţine poliţia. Cele trei persoane rănite au fost internate la terapie intensivă într-un spital local.

Imagini televizate surprind cele trei case complet incendiate, din care au mai rămas în picioare doar câteva porţiuni de zidărie. Madagascar, o insulă din Oceanul Indian, este una dintre cele mai sărace ţări din lume şi se confruntă cu probleme cronice de infracţionalitate, mai ales cu furtul de animale.

În februarie 2016, 12 hoţi şi un sătean au fost ucişi în confruntări între jandarmi, localnici şi hoţi de zebu, în apropiere de zona turistică Isalo. Aceste violenţe au avut loc în urma furtului a 400 de zebu dintr-un sat vecin, infracţiune comisă de zeci de ”dahalos” înarmaţi cu puşti de tip Kalaşnikov şi puşti de vânătoare. În istoria insulei Madagascar, furtul de animale era privit drept un mod prin care bărbaţii tineri îşi demonstrează virilitatea. "Tradiţia" a provocat de-a lungul anilor numeroase conflicte sângeroase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Crimă cumplită comisă de o bandă de tâlhari: au închis în case 32 de omeni şi le-au dat foc. Masacrul a scos armata pe străzile din Madagascar