Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Crimă rezolvată după 33 de ani. Un belgian și un român ar fi ucis un preot maghiar, în 1991. Primul a fost prins, al doilea încă fuge de poliție

După 33 de ani, un belgian de 53 de ani, suspectat de uciderea unui preot paroh din satul maghiar Paloznak, în august 1991, a fost arestat, potrivit Poliției din Veszprém. Individul nu ar fi comis crima singur, ci ar fi avut un complice, un român de 55 de ani, care a fost dat în urmărire internațională.

de Veronica Micu

la 09.10.2024 , 12:43

Crimă rezolvată după 33 de ani. Un belgian și un român au ucis un preot maghiar, în 1991. Primul a fost prins, al doilea e dat în urmărire inaternaţională Crimă rezolvată după 33 de ani. Un belgian și un român au ucis un preot maghiar, în 1991. Primul a fost prins, al doilea e dat în urmărire inaternaţională - eumostwanted.eu / police.hu

Pe 26 august 1991, comunitatea din Paloznak, un sat în districtul Balatonfüred, județul Veszprém, Ungaria, a fost zguduită de o crimă oribilă. Poliția a primit în acea dimineață un raport că bătrânul paroh a fost găsit mort. S-au făcut cercetări, iar anchetatorii au stabilit că o persoană necunoscută a intrat noaptea în parohie, i-a legat pe părinte și o măicuță, apoi a căutat bani și lucruri de valoare. Ulterior, l-a bătut pe părinte până l-a omorât, apoi a fugit cu bani și lucruri în valoare de aproape un milion de forinți, se arată într-un comunicat al Poliției din Veszprém.

Dosarul crimei din Paloznak, redeschis în 2023

Oamenii legii au făcut tot ce au putut pentru a-l prinde pe ucigaș. Zeci de ani, au investigat din nou și din nou. Polițiștii maghiari au fost nevoiți să aștepte 32 de ani pentru informații, în urma cărora, în 2023, au redeschis dosarul crimei. Un belgian de 53 de ani, care ar fi comis fapta, a fost identificat, iar împotriva lui a fost emis un mandat european de arestare.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe 13 martie 2024 a fost prins la Anvers, iar pe 19 aprilie predat pe Aeroportul Internațional "Ferenc Liszt" din Budapesta, unde bărbatul a fost reținut, apoi interogat în calitate de suspect pentru infracțiunea de omor săvârșit cu deosebită cruzime.

Autoritatea de anchetă a inițiat arestarea acestuia, dispusă ulterior de judecătorie.

Viorel Nae, zis "Jaga", căutat pentru crima din Paloznak

Se pare, însă, că belgianul nu a săvârșit singur infracțiunea, un român fiind căutat acum de polițiști în baza unui mandat internațional de arestare. Numele acestuia este Viorel Nae și are 55 de ani. Individul se află pe lista Europol a celor mai periculoși infractori dați în urmărire internațională.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri externe » Crimă rezolvată după 33 de ani. Un belgian și un român ar fi ucis un preot maghiar, în 1991. Primul a fost prins, al doilea încă fuge de poliție