Antena Meniu Search
x

"Criticii contraofensivei să tacă din gură. A critica e egal cu un scuipat pe faţa soldatului ucrainean". Kuleba, discurs violent la o reuniune UE

Război în Ucraina. Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba le-a replicat celor care critică tacticile Kievului în contraofensiva împotriva trupelor ruse, afirmând că aceştia 'scuipă pe faţa soldaţilor ucraineni' şi ar trebui să 'tacă din gură', transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 31.08.2023, 18:03

"Criticii contraofensivei să tacă din gură. A critica e egal cu un scuipat pe faţa soldatului ucrainean". Kuleba, discurs violent la o reuniune UE
- Profimedia

"A critica ritmul lent al contraofensivei este egal cu (...) a scuipa pe faţa soldatului ucrainean care îşi sacrifică viaţa în fiecare zi, înaintând şi eliberând un kilometru de pământ ucrainean după altul", le-a declarat Kuleba reporterilor cu prilejul unei reuniuni informale la Toledo a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană.

Ministrul ucrainean de Externe a avut o declaraţie dură în faţa reporterilor

Cotidianul The New York Times a citat săptămâna trecută oficiali americani şi din alte ţări occidentale, potrivit cărora contraofensiva a făcut progrese limitate din cauza distribuirii greşite a trupelor ucrainene pe câmpul de luptă. "Le-aş recomanda tuturor criticilor să tacă din gură, să vină în Ucraina şi să încerce să elibereze un centimetru pătrat ei înşişi", a mai spus Kuleba, în prezenţa omologului său spaniol, Jose Manuel Albares.

După ce le-a mulţumit miniştrilor de externe din statele UE pentru sprijinul acordat de guvernele lor, Kuleba a reamintit că Ucraina are în continuare nevoie de muniţii, vehicule blindate, rachete cu rază lungă, sisteme de apărare antiaeriană. Kuleba a avertizat de asemenea că Rusia îşi creşte capacitatea de a produce drone şi rachete, şi a cerut Uniunii Europene să oprească această evoluţie prin controlul exporturilor şi pedepsirea oricui încalcă sancţiunile.

Pe de altă parte, el a apreciat că întâlnirea pe care o vor avea în curând preşedintele rus Vladimir Putin şi cel turc, Recep Tayyip Erdogan, este 'aproape ultima şansă' ca Moscova să revină în Iniţiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » "Criticii contraofensivei să tacă din gură. A critica e egal cu un scuipat pe faţa soldatului ucrainean". Kuleba, discurs violent la o reuniune UE