Antena Meniu Search
x

Criza din Camera Reprezentanţilor continuă. Jim Jordan, apropiatul lui Trump, nu a fost ales președinte în primul tur de scrutin

Alesul din Ohio, Jim Jordan, foarte apropiat fostului preşedinte Donald Trump, nu a fost ales marţi preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în primul tur al unui scrutin, ceea ce menţine instituţia în stare de criză, relatează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 22:39

Criza din Camera Reprezentanţilor continuă. Jim Jordan nu a fost ales președinte în primul tur de scrutin
Criza din Camera Reprezentanţilor continuă. Jim Jordan nu a fost ales președinte în primul tur de scrutin - Profimedia Images

Congresul SUA a rămas fără preşedinte de la destituirea istorică a lui Kevin McCarthy, pe 3 octombrie, privându-l de multe dintre prerogativele sale, inclusiv de adoptarea unor măsuri de sprijin pentru Israel sau Ucraina.

Congresul Statelor Unite are două Camere: una, Senatul, este condusă de democraţii preşedintelui Joe Biden, dar cealaltă, Camera Reprezentanţilor, aflată în mâinile republicanilor, se confruntă cu un haos fără precedent.

Puterile instituției, suspendate după demiterea lui McCarthy

Marea majoritate a puterilor acestei instituţii au fost suspendate după demiterea surprinzătoare a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor Kevin McCarthy, victimă a diviziunilor dintre moderaţii şi trumpiştii din Partidul Republican.

Conservatorii nu au reuşit de atunci să cadă de acord asupra succesorului său. După o săptămână de mari tensiuni, marcată de numeroase răsturnări de situaţie, alesul din Ohio Jim Jordan a fost singurul candidat republican aflat în cursă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Criza din Camera Reprezentanţilor continuă. Jim Jordan, apropiatul lui Trump, nu a fost ales președinte în primul tur de scrutin