Antena Meniu Search
x

Cu ruşii la graniţă, Ucraina mulţumeşte SUA după deblocarea unui ajutor de 200 de milioane de dolari. ”Alocăm fonduri-record”

Preşedintele ucrainean a mulţumit miercuri Statelor Unite pentru ”ajutorul lor în aceste vremuri dificile”. Volodimir Zelenski l-a primit astfel pe secretarul de stat american Antony Blinken, pe fondul unor temeri cu privire la o invazie rusă.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 15:06

- Profimedia

”Aş vrea să vă mulţumesc” pentru ”susţinere, pentru ajutorul militar acordat Ucrainei”, a declarat Volodimir Zelenski. ”Noi alocăm fonduri-record, de la independenţă, în susţinerea armatei noastre, însă înţelegem că pentru a avansa rapid, pentru a moderniza armata, ne trebuie ajutor, mai ales în aceste vremuri dificile”, a adăugat şeful statului ucrainean. Antony Blinken, secretar de stat american, a ajuns miercuri la Kiev.

SUA alocă Ucrainei un ajutor de 200 de milioane de dolari

Statele Unite au anunţat miercuri că au deblocat un ajutor suplimentar în domeniul securităţii, destinat Ucrainei, în valoare de 200 de milioane de dolari. Washingtonul a furnizat Kievului ajutoare militare în valoare de 450 de milioane de dolari, înainte de desfăşurarea a zeci de mii de militari ruşi la frontiera ruso-ucraineană, la sfârşitul lui 2021.

Administraţia lui Joe Biden a anunţat în mai multe rânduri că este pregătită să ajute militar Ucraina, o schimbare în contextul în care Statele Unite au fost mult timp îngrijorate de furia Rusiei, în cazul acordării unei asistenţe occidentale vecinului şi adversarului ucrainean al acesteia, relatează news.ro.

Pe acelaşi subiect

Rusia are peste 127.000 de soldați la granița cu Ucraina

Ucraina a avertizat că Rusia „aproape a finalizat” masarea forțelor care ar putea fi folosite pentru o ofensivă împotriva țării, agravând temerile că Moscova ar putea lansa o invazie în orice moment. "Puterea totală a forței terestre RF AF (Forțele Armate ale Federației Ruse) pe direcția ucraineană este de peste 106.000 de soldați. Împreună cu componenta de mare și aer, numărul total este de peste 127.000 de militari", se arată într-un raport al Ministerului ucrainean al Apărării.

Ucraina a primit rachete antitanc din Marea Britanie

Ucraina a primit, marți, primele rachete antitanc din Marea Britanie, pentru autoapărare. Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunțat că ţara și-a luat angajamentul de a ajuta la reconstruirea marinei ucrainene după invazia Crimeei de către Rusia în 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Cu ruşii la graniţă, Ucraina mulţumeşte SUA după deblocarea unui ajutor de 200 de milioane de dolari. ”Alocăm fonduri-record”