Antena Meniu Search
x

Cum a anunţat BBC moartea reginei Elisabeta a II-a. Operațiunea London Bridge: planul de după moartea Reginei

Modul în care postul BBC a anunțat joi moartea reginei Elisabeta a II-a a devenit el însuşi o ştire. BBC a respectat un plan bine pus la punct şi exersat de multe ori, pentru a transmite vestea morţii celui mai longeviv monarh britanic, relatează The Guardian

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 11:18

Cum a anunţat BBC moartea reginei Elisabeta a II-a. Operațiunea London Bridge: planul de după moartea Reginei
Cum a anunţat BBC moartea reginei Elisabeta a II-a. Operațiunea London Bridge: planul de după moartea Reginei - BBC

La scurt timp după ora locală 12.30, joi, canalul principal al BBC, BBC One, a întrerupt o emisiune de divertisment pentru a transmite comunicatul Palatului Buckingham despre îngrijorarea medicilor în legătură cu starea de sănătate a reginei și a continuat apoi cu un program special pe BBC News. Zvonurile că regina ar fi murit au circulat în parlamentul britanic joi de la prânz.

Cu câteva ore înainte ca moartea reginei să fie anunțată oficial, conturi false de Facebook şi Twitter au distribuit știri false despre moartea monarhului. O prezentatoare BBC a anunţat pe Twitter despre moartea reginei, a şters mesajul şi s-a corectat cu o formulă ciudată. Potrivit documentelor publicate anul trecut de Politico, ziua morții reginei era descrisă drept "Ziua Z". 

La ora locală 6.41, la mai bine de șase ore după ce au început să circule zvonuri despre decesul reginei, contul de Twitter al familiei regale a făcut anunțul: "Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază”.

Imediat, prezentatorul BBC, Huw Edwards, a intrat în direct purtând un costum închis la culoare, cămașă albă și cravată neagră, în conformitate cu codul vestimentar al BBC atunci când un membru al familiei regale moare. Veteranul prezentator de știri a transmis națiunii britanice, vizibil afectat de emoţii, vestea că regina Elisabeta a II-a a murit. Momentul a fost urmat de difuzarea imnului. 

Pe acelaşi subiect

Ani de zile, au circulat informaţii despre planuri secrete pregătite de familia regală, guvernul britanic și BBC, cea mai importantă companie de televiziune britanică, finanțată din bani publici, pentru a anunța moartea reginei. Scurgerile de informaţii vorbeau de proceduri formale stricte sub numele de "Operation London Bridge" (Operațiunea Podul Londrei) şi de repetiții generale la fiecare șase luni la BBC, potrivit The Washington Post.

Relatări mai vechi despre Operațiunea London Bridge sugerau că vestea morţii reginei nu va fi anunțată seara, ceea ce a determinat unii reporteri britanici să sugereze că niciun anunț oficial nu va veni până a doua zi dimineață. Dar planurile se schimbă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cum a anunţat BBC moartea reginei Elisabeta a II-a. Operațiunea London Bridge: planul de după moartea Reginei