Antena Meniu Search
x

Update Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală, după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid. Familia îi este alături la Castelul Balmoral

Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral din Scoția, medicii fiind îngrijorați de starea ei de sănătate, a anunțat Palatul Buckingham. Prințul Charles, Ducesa Camilla și Prințul William au plecat spre Balmoral pentru a-i fi alături, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 08:29

Vezi și

UPDATE 19:35. Meghan Markle nu merge pentru moment în Scoția

Ducesa de Sussex, Meghan Markle, nu va călători la Balmoral împreună cu Ducele de Sussex, Harry urmând să facă această călătorie de unul singur, au declarat surse citate de gbnews.uk.

Se pare că Meghan va rămâne în Londra, dar nu va participa la premiile WellChild. Ducesa ar putea eventual să i se alăture lui Harry în Scoția la o dată ulterioară, a spus sursa.

Vestea vine după ce s-a anunțat că ducele și ducesa de Sussex se îndrepta spre Balmoral separat de alte familii regale.

Pe acelaşi subiect

UPDATE 18:45. Premierul Liz Truss nu va merge la Castelul Balmoral

Biroul premierului Marii Birtanii transmite că Liz Truss nu are în plan să viziteze Scoția, declarațiile fiind făcute în contextul privind starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a. Mesajul vine după ce toată Familia Reginei s-a adunat la palatul Balmoral.

"Premierul lucrează din Downing Street în această după-amiază (joi - n.r.) într-o serie de întâlniri"​, a transmis Downing Street, potrivit Mediafax.

Truss a făcut o scurtă declarație după ce a aflat că regina se află sub supraveghere medicală la Balmoral.

Ea a spus: "Întreaga țară va fi profund îngrijorată de veștile venite de la Palatul Buckingham azi la prânz. Gândurile mele - și gândurile oamenilor din întreaga noastră Regat - sunt alături de Majestatea Sa Regina și de familia sa în aceste momente".

UPDATE 18:00. Membrii marcanți ai Familiei Regale sunt la Balmoral sau în drum spre castel

Fiul cel mare şi moştenitorul ei, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla, s-au dus la Castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde se află acum regina şi unde a ajuns şi fiul cel mare al lui Charles, prinţul William. Ceilalţi copii ai Elisabetei - Anne, Andrew şi Edward - erau, de asemenea, în drum spre castel.

Un purtător de cuvânt a declarat că prinţul Harry şi soţia sa Meghan, aflaţi în Marea Britanie pentru o serie de evenimente, vor călători şi ei în Scoţia.

UPDATE 16:50. Premierul Lizz Truss a fost informat despre starea de sănătate a Reginei. Îngrijorare la nivel înalt

Semne de îngrijorare au fost și în Camera Comunelor, acolo unde parlamentarii, care dezbăteau pe tema prețurilor la energie, își pasau bilete între ei. Premierul Liz Truss a fost informat despre starea de sănătate a Reginei, la fel ca și liderul Opoziției. Potrivit BBC, se putea observa din tonul și expresia celor din Westminster că ceva grav se întâmplă. 

"În urma unei evaluări făcute în această dimineață, medicii Reginei s-au arătat îngrijorați de sănătatea de sănătate a Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală. Regina rămâne la Balmoral, reşedinţa sa din Scoţia", se arată într-un comunicat transmis de Palatul Buckingham care a adăugat că familia a plecat în Scoția pentru a fi alături de ea.

Regina Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, și-a amânat ședința consiliului privat după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească. Marți, regina a numit-o pe Liz Truss de la Castelul Balmoral noul premier al Marii Britanii, pentru prima dată în domnia sa, o ruptură de la tradiție.

O sursă de la palat a declarat că membrii apropiaţi au fost informaţi şi a minimalizat speculaţiile potrivit cărora suverana ar fi suferit o cădere de sănătate. Miercuri, regina a fost nevoită să anuleze o întâlnire virtuală planificată cu miniştrii de rang înalt, după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească. Cu o zi înainte, ea a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru al ţării, la Castelul Balmoral.

Liz Truss a declarat că întreaga ţară va fi profund îngrijorată de această veste. ''Gândurile mele - şi ale oamenilor din întreg Regatul nostru Unit - sunt alături de Majestatea Sa Regina şi de familia sa în aceste momente'', a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală, după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid. Familia îi este alături la Castelul Balmoral