Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Cum a fost prins Daniel Abed Khalife, tânărul deținut care evadase ca-n filme din închisoarea Wandsworth din Londra

Un fost soldat britanic suspectat de infracţiuni de terorism, care evadase din închisoarea Wandsworth la începutul acestei săptămâni, a fost prins sâmbătă la Londra, a anunţat poliţia metropolitană, potrivit Reuters. O vânătoare de oameni la nivel național fusese lansată miercuri pentru fostul soldat. Se crede că a scăpat printr-o bucătărie, legându-se de fundul unei dube de livrare de alimente.

De Redactia Observator la 09.09.2023, 16:30

Daniel Abed Khalife, în vârstă de 21 de ani, evadase miercuri dimineaţa din închisoarea Wandsworth din Londra, după ce s-a strecurat din bucătăria închisorii unde lucra şi s-a prins de partea inferioară a unui camion care livra alimente.

Tânărul evadat a fost prins la Londra

"Agenţii l-au prins astăzi, cu puţin înainte de ora 11:00, în zona Chiswick (din vestul Londrei) şi se află în prezent în custodia poliţiei", anunţă un comunicat al poliţiei.

Potrivit news.ro, premierul Rishi Sunak, care a vorbit cu reporterii la reuniunea G20 de la New Delhi, a mulţumit poliţiei şi publicului pentru ajutorul acordat în găsirea lui Khalife.

Pe acelaşi subiect

Acuzațiile aduse lui Daniel Abed Khalife

Daniel Abed Khalife, care a fost exclus din armata britanică în luna mai, era arestat aşteptând să fie judecat pentru infracţiuni legate de terorism şi prevăzute de legea referitoare la secretele oficiale.

El este acuzat că a obţinut sau a încercat să obţină informaţii susceptibile de a fi utile unei persoane care pregăteşte un act de terorism în timp ce se afla într-o cazarmă din centrul Angliei în 2021 şi că a pus în scenă o farsă cu bombă prin plasarea a trei canistre cu fire pe un birou.

De asemenea, el este acuzat de obţinerea de informaţii care ar putea fi "direct sau indirect utile unui inamic". BBC a relatat că a fost acuzat că a strâns informaţii pentru Iran.

Parlamentarii opoziţiei au cerut răspunsuri cu privire la modul în care Khalife a reuşit să evadeze şi de ce nu a fost reţinut într-o închisoare de maximă securitate. Există, de asemenea, întrebări privind personalul şi procedurile de securitate ale închisorii. Căutarea lui Khalife a presupus intensificarea controalelor de securitate în porturile şi aeroporturile britanice, ceea ce a dus la întârzieri pentru pasageri.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cum a fost prins Daniel Abed Khalife, tânărul deținut care evadase ca-n filme din închisoarea Wandsworth din Londra