Antena Meniu Search
x

Cum a reuşit o femeie să aibă 16 joburi în acelaşi timp şi să nu lucreze nici măcar o zi timp de 3 ani. Ce a făcut cu banii câştigaţi

O femeie din China a petrecut trei ani având 16 locuri de muncă diferite în corporații și nu s-a prezentat niciodată la niciunul dintre ele, potrivit presei locale.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 18:32

Cum a reuşit o femeie să aibă 16 joburi în acelaşi timp şi să nu lucreze nici măcar o zi timp de 3 ani. Ce a făcut cu banii câştigaţi
Cum a reuşit o femeie să aibă 16 joburi în acelaşi timp şi să nu lucreze nici măcar o zi timp de 3 ani. Ce a făcut cu banii câştigaţi - Shutterstock

Femeia, sub pseudonimul de Guan Yue, a făcut parte dintr-o schemă masivă de fraudă în valoare de aproape 7 milioane de dolari, informează ziarul de stat chinez Xinmin, citat de Business Insider

Potrivit ziarului, Guan ținea evidența tuturor angajărilor ei pe o foaie de hârtie și, atunci când dădea interviuri pentru un nou loc de muncă, publica imagini de la interviu pe canalele de lucru ale companiilor sale, susținând că se întâlnea cu clienți.

Când primea mai multe oferte de muncă decât putea face față, transmitea slujba unui prieten, luând un comision pentru acest rol, a relatat ziarul, într-o investigație majoră pe care Insider nu a putut să o verifice în mod independent.

Ce a câştigat femeia din uriaşa schemă 

Împreună cu soțul ei, care a făcut și el parte din schemă, Guan și-a cumpărat un apartament în Shanghai cu câștigurile, care au fost canalizate prin mai multe conturi bancare.

Schema, care implica sute de companii, a luat sfârşit în ianuarie, după ce un CEO al tehnologiei internetului, numit de ziar cu pseudonimul Liu Jian, a văzut că unul dintre angajații săi a lăsat să scape că lucra pentru o altă companie în același timp. 

Liu angajase o echipă de vânzări formată din opt persoane, care inițial păruse impresionantă, dar după perioada lor de probă de trei luni nu a reușit să arate niciun progres real.

I-a concediat, dar la scurt timp după aceea, liderul grupului, numit în ziar sub numele de Yang Hong, a distribuit accidental o imagine pe un canal de lucru care arăta că a fost angajat și în altă parte, determinându-l pe Liu să apeleze la poliție. În cele din urmă, 53 de persoane au fost arestate în legătură cu acest caz, potrivit ziarului. 

Experţi în angajări şi "diamante" la interviuri

Potrivit lui Xinmin, frauda în muncă de acest tip este o problemă masivă în China, cu aproximativ 700-800 de grupuri luând în mod obișnuit mai multe locuri de muncă de la angajatori. Potrivit ziarului, ei sunt experți în a se angaja, a fi intervievaţi și a se lăuda cu CV-uri impecabile – chiar dacă sunt false. 

Când sunt descoperiţi, cazurile sunt rareori tratate penal și, în schimb, sunt arbitrate prin legea muncii – pe care grupurile devin din ce în ce mai pricepute să navigheze, a raportat ziarul. Într-un caz, un grup s-a infiltrat într-o companie obținând cu succes angajarea unui membru ca reprezentant HR, care apoi i-a angajat pe restul, potrivit ziarului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Cum a reuşit o femeie să aibă 16 joburi în acelaşi timp şi să nu lucreze nici măcar o zi timp de 3 ani. Ce a făcut cu banii câştigaţi