Antena Meniu Search
x

Video Cum ar fi înşelat Shakira statul cu 14 milioane de euro. Procurorii din Spania vor să o vadă după gratii

Ghinion şi în dragoste şi în afaceri. Shakira ar putea ajunge la închisoare, pentru că nu şi-ar fi plătit impozitele în Spania. Procurorii cer pentru celebra artistă o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru evaziune şi o amendă de 23 de milioane de euro. Shakira neagă acuzaţiile.

de Redactia Observator

la 30.07.2022, 21:18

Vezi și

În documentele depuse la tribunal, procurorii spanioli susţin că Shakira a mințit că locuiește în străinătate, nu în Spania, şi a folosit o serie de companii offshore pentru a evita plata taxelor. Ar fi reuşit astfel să păcălească statul spaniol cu peste 14 milioane de euro, ceea ce reprezintă impozite neachitate din perioada 2012-2014. Conform legilor din Spania, persoanele care au locuit în țară timp de mai mult de 183 de zile într-un an sunt nevoite să plătească impozite către statul spaniol pentru veniturile obținute. Procurorii susţin că în toată această perioadă, Shakira a stat în Spania peste 200 de zile în fiecare an. 

Shakira neagă acuzaţiile de evaziune fiscală

Shakira neagă tot şi îi acuză pe spanioli de comportament abuziv şi că vor doar să strângă bani.  Artista susţine că a plătit deja peste 17 milioane de euro autorităţilor fiscale şi, prin urmare, nu are nicio datorie. Data procesului nu a fost încă stabilită, însă toată lumea se aşteaptă ca vedeta să ajungă la o înţelegere, cum s-a întâmplat şi în cazul unor staruri precum Ronaldo sau a antrenorului Jose Murinho. 

Problemele din justiţie vin la nici o lună după cele în dragoste. Shakira și Gerard Pique și-au anunțat despărțirea după 11 ani de relație, din cauza infidelităţii jucătorului de la FC Barcelona. Cei doi au împreună doi copii, dar nu îşi oficializaseră relaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cum ar fi înşelat Shakira statul cu 14 milioane de euro. Procurorii din Spania vor să o vadă după gratii