Meniu
Search
x

Cum arată adolescenta care a mâncat doar aripioare de pui şi cartofi prăjiţi în ultimii 15 ani

O tânără de 19 ani a refuzat să mănânce orice altceva în afară de aripioare de pui şi cartofi prăjiţi, timp de 15 ani.

De Larisa Andreescu la 06.11.2020, 14:31
  • Până la vârsta de 4 ani, părinţii au hrănit-o cu iaurt, tort
  • Adolescenta practică acum gimnastica

Rebecca Giddins, din oraşul Kettering, Northamptonshire, a început să folosească cuțitul și furculița abia de la vârsta de 19 ani, iar înainte de asta refuza să încerce orice alt aliment, în afară de aripioare de pui şi cartofi prăjiţi.

De la vârsta de 4 ani adolescenta nu şi-a schimbat niciodată alimentaţia zilnică, consumând mai bine de 87.000 de aripioare în ultimii 15 ani.

„De când mă ştiu simţeam că mă sufoc la vederea altor alimente, nu puteam să le ating, nu puteam nici să le ţin în mână să le pasez altora.”

Până la vârsta de 4 ani, părinţii au hrănit-o cu iaurt, tort şi alte mâncăruri, însă ulterior, copila nu a mai suportat niciun alt gust şi a refuzat să încerce orice altceva.

Adolescenta, devenită gimnastică, abia după vizita la un terapeut în hipnoză a reuşit să consume pentru prima dată fructe, legume, cârnaţi sau brânză.

"Am fost sceptică în ceea ce privește hipnoza, dar până acum se pare că a ajutat. De când am mers la prima mea ședință, am reușit să încerc cel puțin două alimente noi în fiecare zi și scopul meu este să pot mânca o întreagă cină bazată pe friptură. Senzaţia de sufocare a încetat încă de la prima şedinţă, asta era şi motivul pentru care nu puteam să mănânc nimic în primul rând. M-a afectat toată viaţa. Nu am ieşit niciodată în oraş să mănânc alături de prietenii mei şi mulţi oameni nu înţeleg de ce nu puteam pur şi simplu să consum mâncare normală. Fizic nu puteam să duc la gură alt aliment, simţeam că mă înec, aşa că am rămas cu aripioarele şi cartofii prăjiţi care nu-mi dădeau starea asta. Părinții mei au încercat să mă hrănească cu alte alimente, dar mă supăram extrem de tare şi refuzam pur şi simplu.”

Mama fetei, Cheryl, în vârstă de 55 de ani, a încercat, potrivit Mirror, să-și încurajeze fiica să încerce noi alimente toată viața, dar fără rezultat.

"A fost foarte greu de-a lungul anilor; ea este întotdeauna cea care nu poate mânca la niciun eveniment. Dacă ar merge la casa unei prietene, ar trebui să-i împachetăm propria cină sau să cerem să-i facă aripioare de pui și cartofi. Nu puteam merge la restaurant, dăţile rare în care o făceam trebuia să comande doar din meniul pentru copii. Când era mai mică am încercat, dar nu voia să mănânce nimic altceva. Dacă o forţam se enerva şi refuza să mânânce orice câteva ore bune, aşa că am renunţat. Acum însă creierul său trebuie instruit pentru a accepta diferite texturi pe care nu le-a încercat niciodată.”

Familia a mai spus că e conştientă că drumul, bătălia nu s-a terminat, iar lupta pentru a duce un stil de viaţă sănătos nu s-a încheiat, însă părinţii se bucură pentru că acum au şansa ca lucrurile să devină normale pentru prima dată în ultimii 15 ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cum arată adolescenta care a mâncat doar aripioare de pui şi cartofi prăjiţi în ultimii 15 ani