Antena Meniu Search
x

Cum arăta insula pe care se aflau cei trei tineri români înainte să fie înghițită de viitură, în Italia

Patrizia Cormos și Bianca Doros, cele două tinere ucise după ce au fost luate de viitură în Italia, au fost îmbrăcate în rochii mireasă. Trupurile neînsuflețite au fost depuse la capelă. Între timp, Cristian este în continuare căutat de autorităţi. Speranţele scaz însă de la zi la zi. Cei trei au fost luaţi de ape după ce s-au aventurat pe o insulă din zona râului Natisone, cunoscut pentru victimele pe care le face, spun localnicii, anual. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.06.2024 , 16:45

Tragedia a avut loc în apropierea malului râului, nu departe de podul Romano. Operaţiunile de localizare au fost posibile datorită sistemului Life Seeker, care utilizează un dispozitiv montat pe o dronă pentru a fixa şi localiza poziţia celulelor telefonice, chiar dacă telefonul mobil este închis. Speranţele salvatorilor au fost năruite când trupurile neînsufleţite ale celor două tinere au fost găsite, în cele din urmă, în ciuda rugăciunilor prin care ar fi putut fi în viaţă. 

Filmul cumplitei tragedii

Tinerii veniseră să facă fotografii într-un loc popular unde de obicei se face plajă. Nu ştiau că, atunci când plouă torenţial, zona devine extrem de periculoasă. Înainte de prânz, debitul râului Natisone, deşi sub cod galben de ploi, era de doar 20 de metri cubi pe secundă. Practic, apa abia trecea de gleznă. În jurul orei 13, râul se umflă brusc, iar debitul creşte de 7 ori până la 135 de metri cubi pe secundă. Cei trei tineri ajung pe mica insulă la ora 13.20, dar nu intuiesc pericolul, deşi apa creşte de la minut la minut. Tinerii rămân captivi în torenţi. Se ţin în braţe ca să reziste în faţa puhoaielor. În câteva minute, apa le ajunge de la genunchi până la gât. La ora 15.00, adică la mai mult de o oră de când sunt înghiţiţi de ape, capacitatea râului ajunsese la 250 de metri cubi pe secundă.

Articolul continuă după reclamă

Cristian, căutat în continuare de salvatori

Pe acelaşi subiect

Echipele de salvare survolează şi deasupra râului Natisone cu elicopere şi drone. Speranţele de a-l găsi în viaţă pe tânărul de 25 de ani scad de la zi la zi. Intervenţia este mult îngreunată de faptul că plouă în continuare. 

"Au fost precipitaţii şi este prevăzută creşterea cu 100 de centimetri a nivelului râului Natisone în următoarele ore. Cu siguranţă, asta nu ajută, dar căutările noastre vor continua", spune pompierul Valmore Venturini

Între timp, trupurile celor două românce Patrizia şi Bianca au fost depuse ieri la o capelă din Udine, iar astăzi sunt transferate cu avionul în România şi înmormântate în localitatea Tarna Mare din Satu Mare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu e prima oară când râul Natisone face victime

Localnicii cer reguli stricte în zona plajei unde cei trei tineri au fost luaţi de ape şi spun că în fiecare an cel puţin un om moare înecat acolo. "Nimeni nu are încredere în zona noastră, să meargă pe acele plaje mici de acolo, de la Premariacco. Ar fi putut fi copiii mei. Fetele acelea frumoase ... suntem toţi şocaţi. Accesul pe acea bucată de râu ar trebui să fie interzis", mărturiseşte un localnic.

Autorităţile vor să închidă plaja şi să impună reguli de acces. În plus, vor să schimbe şi modul în care salvatorii intervin la urgenţe. 

Sub râu sunt peșteri carstice, iar autoritățile se tem că trupul lui Cristian ar putea fi blocat acolo. Primarul din Premariacco, Michele De Sabata, își amintește că în urmă cu câțiva ani un scafandru s-a înecat în râu, iar corpul acestuia a apărut după doi ani, scrie presa din Italia.

Natisone este un râu de 60 de kilometri care trece prin Slovenia și Italia. Este principalul afluent al Torre și un subafluent al Isonzo. Are un regim pluvio-nival și aparține bazinului Mării Adriatice. Natisonul se formează la 415 metri deasupra nivelului mării, la granița dintre Friuli și Slovenia, prin confluența a două cursuri de apă: Rio Bianco și Rio Nero, care izvorăsc din munții Punta di Montemaggiore și Gabrovec. Înainte de confluența cu râul Torre, trece prin comunele Pulfero și Cividale del Friuli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Stiri externe » Cum arăta insula pe care se aflau cei trei tineri români înainte să fie înghițită de viitură, în Italia