Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cum și-a salvat Angela Lansbury fiica de secta lui Charles Manson. Povestea incredibilă a actriţei din "Verdict, Crimă", de care România s-a îndrăgostit

Unul dintre ultimele staruri ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood, actriţa Angela Lansbury a încetat din viaţă, la vârsta de 96 de ani. A avut o carieră de opt decenii în teatru, film şi cinematografie. Viaţa a pus-o însă de foarte multe ori la încercare. Cu un soţ gay şi cu teama că fiica sa ar putea muri în secta lui Charles Manson, actriţa a fost nevoită să ia o decizie radicală care avea să le schimbe viitorul.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.10.2022, 20:17

Vezi și

Angela Lansbury era ceea ce se numeşte o actriţă complexă, capabilă să joace, să cânte şi să danseze, aşa cum se cerea în momentul în care s-a lansat, la doar 16 ani. Publicului din România îi este familiară îndeosebi datorită serialului "Verdict, crimă", în care a interpretat rolul unei scriitoare de romane poliţiste, care avea şi un mare talent de criminalist.

Potrivit comunicatului familiei, Angela a murit în somn, cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani. Actriţa era deţinătoarea unui Oscar Onorific, a şase Globuri de Aur şi primise 15 nominalizări la premiile Primetime Emmy.

Incredibila poveste de viaţă a actriţei Angela Lansbury

La 27 septembrie 1945, Angela Lansbury s-a căsătorit cu Richard Cromwell, un artist și decorator a cărui carieră de actor a ajuns la un momentdat într-un impas. Căsătoria lor a fost una extrem de zbuciumată; Cromwell era homosexual și se căsătorise cu ea în speranța nereușită că trăind alături de ea şi făcând acest pas îl va face să îşi uite dorinţele sexuale şi să „devină heterosexual”.

Pe acelaşi subiect

Vedeta s-a mutat alături de familie în Irlanda, după ce fiica ei s-a alăturat sectei lui Charles Manson, cel care a conspirat la uciderea lui Sharon Tate şi a altor 6 oameni în 1969.

În 2014, Angela a dezvăluit că fiica ei, Diedre, petrecea mult timp cu familia Manson, în timp ce fiul ei începuse să consume foarte multe droguri şi avea deseori acte de rebeliune.

A început cu canabis, apoi a trecut la heroină. Erau facţiuni sus, pe dealurile de deasupra Malibu, dedicate unor activităţi periculoase. Mă doare să spun asta, dar, la un momentdat, Diedre se afla printre cei care participau la asta, într-o mulţime condusă de Charles Manson. Ea a fost unul dintre tinerii care l-au cunoscut şi au fost fascinaţi de el. Era un personaj extraordinar, carismatic în multe privinţe, fără îndoială. I-am spus soţului, Peter: «Trebuie să plecăm». Aşa că am pus piciorul în prag şi am mutat familia într-o casă pe care am găsit-o în comitatul Cork. Am fost atrasă de Irlanda pentru că era locul de naştere al mamei mele şi era, de asemenea, un loc unde copiii mei nu ar fi fost expuşi la influenţe rele”, a povestit vedeta în cadrul unui interviu.

Decizia cu care Angela Lansbury a salvat viaţa fiicei sale, Diedre

A mărturisit că, în ciuda schimbării bruşte, copiii ei s-au descurcat bine în Irlanda, iar Diedre s-a căsătorit şi a deschis un restaurant alături de partenerul ei. Actriţa a continuat spunând, cu inima strânsă, că unul dintre copiii ei categoric ar fi murit dacă nu s-ar fi mutat în L.A. "Nu am nicio îndoială că am fi pierdut unul sau pe amândoi dacă nu ar fi fost mutaţi într-un mediu complet diferit, în simplitatea vieții din Irlanda. În cele din urmă, am găsit un medic care ne-a prescris metadonă, un înlocuitor de heroină, care a ajutat cu simptomele de sevraj de care sufereau Anthony și Deidre când au încetat să mai consume droguri puternice. Am fost foarte, foarte norocoși să am văzut ce se întâmplă exact la timp", a adăugat ea. 

Cei trei copii ai actriţei, Anthony, Deirdre și David, au anunat vestea morţii mamei lor într-o declaraţie, spunând: „Copiii doamnei Angela Lansbury anunţă cu tristeţe că mama lor a murit liniştită în somn,a casă, în Los Angeles, la ora 1:30 a.m., marți, 11 octombrie 2022, cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani. Pe lângă cei trei copii ai săi, Anthony, Deirdre și David, lasă în urmă trei nepoți, Peter, Katherine și Ian, plus cinci strănepoți și fratele ei, producătorul Edgar Lansbury. O ceremonie privată de familie va avea loc la o dată care urmează să fie stabilită".

Frustrarea de a nu primi un Emmy pentru rolul din "Verdict, crimă"

Cât despre “Verdict, crimă”, Angela Lansbury nu a câștigat niciodată un Emmy. În timpul emisiunii a fost nominalizată în fiecare an, dar de până la 12 ori a fost umilită plecând de la gală cu mâinile goale. A câștigat patru Globuri de Aur însă pentru că a intrat în pielea lui Jessica Fletcher, relatează El Pais.

Cu toate acestea, lipsa unui Emmy a continuat „să usture”. Vedeta a mărturisit acest lucru în 2017, la Radio Times: „Mă enervez! Pur și simplu nu se potrivea deloc la Hollywood. În restul Statelor Unite serialul a fost uriaș, dar nu la Hollywood. M-a iritat. Nu pot să spun nu". Cu sau fără premii, la zeci de ani după ce serialul a fost transmis în casele din lumea întreagă, oamenii încă vorbesc despre el şi îşi aduc aminte fiecare scenă.

Cine a fost Angela Lansbury

Născută la Londra, Dame Angela s-a mutat ulterior la New York şi a urmat cursurile Şcolii de Artă Dramatică Feagin. A fost remarcată de un director de la Hollywood la o petrecere în 1942 şi a primit primul ei rol de menajeră în filmul Gaslight din 1944.

Cariera ei ulterioară a dus-o de pe Broadway la Hollywood, cu succese pe marele şi micul ecran. Rolul Jessicăi Fletcher din „Verdict, crimă” i-a adus faima internaţională şi a făcut-o foarte bogată. Ea a preluat rolul în 1984 şi a continuat timp de 12 ani şi nouă sezoane. Serialul a făcut-o una dintre cele mai bogate femei din SUA la acea vreme, cu o avere estimată la 100 de milioane de dolari.

A obţinut nominalizări la premiile Oscar pentru rolul menajerei din „Gaslight” şi pentru rolul lui Sibyl din „The Picture of Dorian Gray” în 1945, precum şi pentru rolul mamei manipulatoare a lui Laurence Harvey din „The Manchurian Candidate” în 1962. De asemenea, a primit un Oscar onorific pentru întreaga carieră, la vârsta de 88 de ani, în 2013. Premiul a urmat unui premiu pentru întreaga carieră acordat de Bafta în 2002, precum şi unei stele pe Hollywood Walk of Fame.

După ce s-a mutat pe Broadway în anii 1960, a câştigat mai multe premii Tony, inclusiv pentru interpretarea lui Nellie Lovett în „Sweeney Todd” în 1970. A fost numită Dame în 2014 pentru serviciile aduse dramaturgiei, activităţii caritabile şi filantropiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Cum și-a salvat Angela Lansbury fiica de secta lui Charles Manson. Povestea incredibilă a actriţei din "Verdict, Crimă", de care România s-a îndrăgostit