Antena Meniu Search
x

Curajul unei mame ucrainence care a fugit din Kiev cu bebelușul de 9 luni și i-a dat mașina unui străin să-i ducă la granița cu Polonia

Un bărbat din Australia a călătorit până la Varșovia, în Polonia, pentru a-și salva cumnata și bebelușul ei de nouă luni, după ce au fugit din casa lor din Kiev. Soțul femeii a rămas în urmă să lupte împotriva invaziei ruse în Ucraina.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 15:08

Curajul unei mame ucrainence care a fugit din Kiev cu bebelușul de 9 luni și i-a dat mașina unui străin să-i ducă la granița cu Polonia - GoFundMe

Jason Marrable a călătorit peste 15.000 de kilometri, până în capitala Poloniei, ca să-și întâlnească cumnata, pe Iryna Khiliuk, și fiul ei, Maxim, în vârstă de 9 luni. În urmă cu 10 zile, femeia și-a luat bebelușul în brațe și a pornit într-o călătorie chinuitoare, plină cu obstacole, după ce trupele ruse au început să bombardeze blocurile de locuințe din capitala Ucrainei.

”A fost emoționant. Ea nu prea vorbește engleză, așa că tot ce mi-a putut spune când m-a văzut a fost „we safe, we safe, we safe”, ceea ce a fost al naibii de sfâșietor”, a povestit bărbatul pentru Gold Coast Bulletin.

Iryna și fiul ei au îndurat o călătorie chinuitoare de zece zile, dormind în păduri, în gări și autobuze. Fără hrană sau lapte praf, mama disperată a fost nevoită să cerșească lapte de vacă de la fermieri pentru a-și putea hrăni fiul, scrie Daily Mail.

Mama ucraineancă a cedat mașina unui străin ca să îi ducă la granița cu Polonia

Pe acelaşi subiect

Kievul se afla la 800 de kilometri de Varșovia, iar Iryna a călătorit într-un convoi de vehicule cu alte familii. S-au deplasat noaptea, pe distanțe de 130 - 140 de kilometri, cu o mașină care le deschidea calea.

Iryna și fiul ei au ajuns în cele din urmă în siguranță în Polonia după ce i-a cedat mașina unui străin - o înțelegere pe care a făcut-o ca o ultimă încercare de a trece granița. 

„Pentru a ajunge la destinația finală, unde puteau să sară în tren, a trebuit să renunțe la mașină. I-au dat mașina unui bărbat care i-a condus ultimii 140 de km până la granița cu Polonia”, a spus Jason Marrable. 

Jason Marrable spune acum este concentrat să-i aducă pe Iryna și Maxim în Australia, unde familia le așteaptă cu nerăbdare întoarcerea. 

Soțul femeii, Vadik, a rămas în Ucraina să lupte cu invadatorii ruși

Iryna a fost vaccinată anti-Covid, marți, în pregătirea zborului către Australia. În prezent, ei au fost cazați la o familie în Frankfurt, Germania.

O pagină Gofundme a fost creată pentru cei doi și s-au strâns deja peste 23.000 USD, bani care îi vor ajuta să-și construiască o viață în Australia.

„Ei pornesc de la zero și vor avea nevoie de multe, precum lecții de engleză pentru Iryna, sprijin medical și psihologic, rechizite și jucării pentru bebeluși, îmbrăcăminte și, la momentul potrivit, cazare, îngrijire și apoi școală pentru Maxim”, se arată în mesajul postat pe Gofundme.

Iryna și bebelușul ei sunt așteptați să ajungă în Australia în două săptămâni. În urma ei, în Ucraina, a rămas soțul femeii, Vadik, care s-a înrolat în armată ca să lupte cu rușii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Curajul unei mame ucrainence care a fugit din Kiev cu bebelușul de 9 luni și i-a dat mașina unui străin să-i ducă la granița cu Polonia