Antena Meniu Search
x

Ucraina publică numele membrilor brigăzii care bombardează ţinte civile: "Armata rusă comite crime de război. Ştim pe cine vânăm!"

Serviciile de informații ucrainene au obținut o listă cu personalul militar al Brigăzii 448 de Rachete a Forțelor Terestre Ruse, cu sediul în satul Klyukva, regiunea Kursk, despre care se știe că au comis crime de război împotriva civililor ucraineni, informează Ukrinform.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 14:39

Ucraina publică numele membrilor brigăzii care bombardează ţinte civile: "Armata rusă comite crime de război. Ştim pe cine vânăm!"
- Serviciul de Informaţii Ucrainene

"Direcția principală de informații a Ucrainei a obținut o listă a militarilor din Brigada 448 de rachete (Baza militară 35525), satul Klyukva, regiunea Kursk, care au comis crime de război împotriva poporului Ucrainei. De la înființare și până în 2019, brigada a fost înarmată cu sisteme de rachete balistice tactice OTR-21 Tochka. Din 2018, această brigadă rămâne singura unitate de artilerie din Forțele Armate Ruse care dispune de lansatoare OTR-21 Tochka. De aceea știm exact pe cine să vânăm!", transmite joi agenția de informații.

Lista cu cei vizaţi de dezvăluirile serviciilor ucrainene:

  • Colonel MARTYNOV Dmitry Nikolaevich - Comandantul Unităţii Militare 35535
  • Locotenent Colonel KARAMYSHEV Igor Ivanovich - Comandant adjunct al Unităţii Militare 35535
  • Locotenent Colonel Ryabets Svyatoslav Sergeevich - Comandant adjunct al Unităţii Militare 35535
  • Locotenent Colonel POLUSHIN Roman Nikolaevich - Șef de Stat Major - Comandant adjunct de brigadă
  • Locotenent Colonel LYSENKO Andrei Vladimirovich - Comandant adjunct de brigadă, şeful unităţii tactice

  • Maior ARKHIPOV Roman Anatolyevich - Șeful Serviciului Alimentare și Materiale

  • Maior KONDRATIEV Alexei Alexandrovich - Șeful Serviciului Arme de Rachete și Artilerie al Unității Tehnice

  • Maior YAROVENKO Alexey Vyacheslavovich - Şeful Serviciului Auto
  • Maior MIRZEKHANOV Ramidin Raufovich - Şeful Serviciului medical

Ucraina anunţă că ruşii au pierdut aproape 14.000 de militari

Pe acelaşi subiect

Ukrinform raportează, citând surse guvernamentale, că trupele ruse au pierdut din 24 februarie până în prezent aproape 14.000 de militari. În ceea ce privește pierderile materiale, trupele ucrainene au distrus 444 de tancuri de luptă principale, 1.435 de vehicule blindate de luptă, 201 de sisteme de artilerie, 72 de sisteme MLR, 43 de unități de apărare aeriană, 86 de avioane de război, 108 elicoptere, 864 vehicule, trei vase, 60 de camioane cisternă de combustibil, 61 de autocisterne. și UAV-uri de nivel tactic și 10 unități de echipamente speciale.

Război Rusia-Ucraina, ziua 22

Războiul din Ucraina durează deja de mai bine de trei săptămâni. Este a 22-a zi de lupte, iar din orașul-port Mariupol, lovit fără încetare de bombardamentele ruşilor în ultimele două săptămâni, este estimat că peste 30.000 de oameni au fugit deja. Mariupol se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din istoria sa – orașul a rămas fără hrană, fără apă și fără electricitate. Noaptea, soldaţii lui Vladimir Putin au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili.

Între timp, Consiliul de Securitate ONU urmează să se reunească pentru a discuta criza umanitară, însă șansele pentru un rezultat de orice fel sunt minime, în condițiile în care Rusia prezidează Consiliul în luna martie.

Miercuri, președintele Joe Biden l-a numit pe Putin "un criminal de război", iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară - "o retorică inacceptabilă și de neiertat", a spus Dmitri Peskov, care a precizat însă că liderul rus e în continuare dispus să se întâlnească atât cu Biden cât şi cu Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucraina publică numele membrilor brigăzii care bombardează ţinte civile: "Armata rusă comite crime de război. Ştim pe cine vânăm!"