Antena Meniu Search
x

Video ”Eroul nopții”, băiețelul ucrainean care a trecut singur granița în Slovacia, și-a regăsit mama. ”Am pierdut tot, dar suntem sănătoși”

Hassan, băiețelul de 11 ani care a ajuns de unul singur în Slovacia, după ce a părăsit Zaporojie, oraș bombardat în Ucraina, s-a reunit cu mama lui după aproape o săptămână de la despărțirea dureroasă. Acum, povestea extraordinară a acestei familii face înconjurul lumii.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 14:07

Vezi și

Nu este pentru prima dată când familia lui Hassan fuge de război. Cu ani în urmă, ei au fost nevoiți să părăsească brusc Siria. Tatăl băiețelului nu a supraviețuit, așa că femeia și-a luat copiii și s-a stabilit în orașul ei natal din Ucraina. Acum, după câțiva ani, familia s-a văzut nevoită să fugă din nou.

Cele trei surori ale lui Hassan au fost primele care au plecat din Ucraina la fratele lor cel mare, în Bratislava, unde acesta învață. A urmat Hassan, iar povestea călătoriei lui a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Familia lui Hassan a fugit de războiul din Siria, în urmă cu mai mulți ani

Mama lor a rămas în Ucraina, unde avea grijă de bunica cu probleme de sănătate. Însă amenințarea bombardamentelor rusești a convins-o pe femeie să încerce măcar să plece din țara devastată de război. După o călătorie solicitantă cu trenul de evacuare, cele două femei și câinele familiei au reușit să ajungă în Slovacia.

Femeia a spus că a fost dificil să călătorească cu trenul din Ucraina, dar a trebuit să facă asta ca ”familia noastră să poată fi din nou împreună”. ”Am pierdut tot ce aveam, dar suntem sănătoși”, a spus ea.

Povestea călătoriei lui Hassan a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume

Povestea lui Hassan a fost postată sâmbătă pe pagina de Facebook a ministerului alături de mai multe fotografii. Autorităţile slovace informează că, datorită informațiilor scrise pe mâna băiatului și pe o hârtie care era împăturită în pașaportul acestuia, personalul de la graniță a putut lua legătura cu rudele băiatului din Slovacia, care au putut apoi să vină să-l ia de la vamă.

"A cucerit pe toți cu zâmbetul, neînfricarea și determinarea lui demnă de un adevărat erou", se spune în declarație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » ”Eroul nopții”, băiețelul ucrainean care a trecut singur granița în Slovacia, și-a regăsit mama. ”Am pierdut tot, dar suntem sănătoși”