Antena Meniu Search
x

Curcani grațiați de președintele Donald Trump, în ajunul Zilei Recunoştinţei

Iarna ameninţă una dintre cele mai importate sărbători americane. Mai multe furtuni de zăpadă au lovit Statele Unite chiar în ajunul Zilei Recunoştinţei, atunci când 55 de milioane de americani se pregătesc de drum.

de Redactia Observator

la 27.11.2019, 22:19

Vezi și

Iarna ameninţă una dintre cele mai importate sărbători americane. Mai multe furtuni de zăpadă au lovit Statele Unite chiar în ajunul Zilei Recunoştinţei, atunci când 55 de milioane de americani se pregătesc de drum. Oamenii sunt disperaţi să ajungă la destinaţie în condiţiile în care circulaţia aeriană, feroviară şi rutieră sunt afectate. Înainte de a pleca spre Florida pentru sărbători, Donald Trump a graţiat, potrivit tradiţiei, doi curcani.

Bread şi Butter, în traducere Pâine şi Unt, sunt cei mai norocoşi curcani ai anului. Potrivit unei tradiţii ce datează de 30 de ani au fost graţiaţi de preşedintele american. 

Cele două păsări îşi vor trăi restul zilelor în campusul Virginia Tech, la 400 de kilometri distanţă de Washington. 

Donald Trump s-a folosit de ocazie pentru a trimite săgeţi către opoziţia democrată mizând pe dublul sens al cuvântului turkey, care înseamnă curcan dar şi Turcia. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Imediat după ceremonie, Donald şi Melania Trump au plecat spre Florida pentru a petrece Ziua Recunoştinţei. Drumul nu va fi la fel de simplu însă pentru alte milioane de americani care migrează pentru această sărbătoare dintr-o parte în alta a ţării. Vremea rea le dă mari bătăi de cap. 70 de maşini au fost avariate în câteva ore.

O furtună de zăpadă a lovit centrul ţării ieri. Din Colorado până la Marile Lacuri, la graniţa canadiană, circulaţia rutieră este afectată. La fel cea aeriană şi feroviară. Iar coasta de vest, California şi Oregon vor fi lovite astăzi de furtuni. Deşi pregătirile sunt în plină desfăşurare, parada Macy's ar putea fi anulată tocmai din cauza vremii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Curcani grațiați de președintele Donald Trump, în ajunul Zilei Recunoştinţei