Antena Meniu Search
x

Curtea de la Haga a dat verdictul: a ordonat Rusiei să pună punct invaziei din Ucraina

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cu sediul la Haga, s-a pronunţat miercuri în procesul deschis de Kiev care cere celui mai înalt tribunal al ONU să ordone Moscovei că înceteze imediat invazia din Ucraina, în ceea ce a fost primul verdict al unui tribunal internaţional de la izbucnirea războiului în urmă cu aproape trei săptămâni.

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 21:01

Curtea de la Haga va da, astăzi, verdictul în procesul dintre Kiev şi Moscova privind invazia Ucrainei
Curtea de la Haga va da, astăzi, verdictul în procesul dintre Kiev şi Moscova privind invazia Ucrainei - Profimedia Images

UPDATE 17:55 ONU a ordonat Rusiei să suspende operaţiunile militare din Ucraina

Curtea Internaţională de Justiţiei a ordonat Rusiei să suspende imediat toate operaţiunile militare din Ucraina şi să pună capăt invaziei. Curtea Internaţională de Justiţiei este cea mai înaltă instanţă a ONU.

Ucraina acuză Rusia de încălcarea Convenţiei din 1948 privind genocidul

CIJ se va pronunţa asupra acestei chestiuni în cadrul unei audieri care va începe la 16:00 ora locală la Haga, scrie Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Ucraina acuză Rusia de încălcarea Convenţiei din 1948 privind genocidul şi cere curţii să ordone încetarea imediată a ostilităţilor. Totodată, Ucraina mai cere judecătorilor să decidă că nu există o justificare legală pentru invazie.

Rusia a boicotat audierile la 7 martie şi 8 martie. Însă, într-un document scris, Moscova a respins competenţa curţii cu privire la speţa prezentată de Ucraina.

Agenţia dpa aminteşte că, deşi verdictele CIJ au caracter obligatoriu şi nu există posibilitatea unui recurs, curtea nu are puteri executive care să-i permită să le pună efectiv în aplicare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Curtea de la Haga a dat verdictul: a ordonat Rusiei să pună punct invaziei din Ucraina