Antena Meniu Search
x

Ucraina adună dovezi ale „crimelor de război” rusești pentru a le trimite la Haga. Oficial: ”Au bombardat o grădiniță și un orfelinat”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anunțat că Ucraina adună dovezi ale ”crimelor de război” rusești pentru a le trimite Curții Penale de la Haga. Oficialul ucrainean spune că forțele militare ruse au bombardat deja o grădiniță și un orfelinat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.02.2022, 16:46

Ucraina adună dovezi ale „crimelor de război” rusești pentru a le trimite la Haga. Oficial: ”Au bombardat o grădiniță și un orfelinat” - Profimedia Images

„Împreună cu Procuratura Generală colectăm aceste dovezi și alte fapte, pe care le vom trimite imediat la Haga”, a spus Dmitro Kuleba, făcând referire la Curtea Penală Internațională de la Haga.

„Responsabilitatea este inevitabilă”, a mai spus el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De la Moscova, Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a insistat că armata atacă doar ținte legitime. ”Armata invalidează infrastructura militară, țintele de apărare aeriană, aerodromurile militare și forțele aeriene ale Ucrainei”, a spus ea, potrivit unei traduceri în engleză a presei ruse de stat.

Pe acelaşi subiect

„Nu există nicio amenințare la adresa populației civile”, a spus ea.

A doua zi de război în Ucraina. Rusia continuă invazia

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat în ziua a doua. Potrivit autorităţilor ucrainene, până în prezent sunt cel puţin 137 de morţi şi 316 răniţi. Capitala Kiev a fost atacată cu rachete balistice susţine un consilier al Guvernului ucrainean. Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, este de părere că el este ţinta numărul 1 şi acuză comunitatea internaţională că ucrainenii au fost lăsaţi singuri să-şi apere ţara. 

Vineri, Kremlinul a anunţat că Vladimir Putin e pregătit să trimită o delegaţie la Minsk, pentru noi negocieri cu Ucraina. Asta nu-l oprește însă să continue invazia în inima Ucrainei. Într-o declarație făcută în urmă cu câteva ore, primarul Kievului, Vitali Klitscho, a anunțat că orașul „a intrat într-o fază defensivă”, deoarece trupele ruse au adus zgomotele războiului în oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ucraina adună dovezi ale „crimelor de război” rusești pentru a le trimite la Haga. Oficial: ”Au bombardat o grădiniță și un orfelinat”