Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cutia neagră a avionului Boeing prăbușit în China, găsită. Piloții nu au răspuns apelurilor turnului de control

Cutia neagră a avionului Boeing 737-800 al companiei China Eastern care s-a prăbuşit luni în munți a fost găsită de echipele de căutare, relatează presa de stat, citată de BBC.

de Redactia Observator

la 23.03.2022 , 12:40

Oficialii chinezi din aviație au anunțat miercuri descoperirea cutiei negre într-o conferință de presă, după două zile de căutări. Autoritățile nu au raportat oficial numărul morților, dar toate cele 132 de persoane aflate la bord sunt presupuse moarte. 

Anchetatorii nu au dezvăluit nici de ce s-a prăbușit avionul Boeing 737-800, ancheta fiind încă în derulare. Este cel mai mare accident de aviație din China din ultimele trei decenii și a provocat multă emoție și durere la nivel național. Președintele Xi Jinping a cerut o anchetă la scară largă, iar guvernul a trimis sute de salvatori, soldați, experți și muncitori la locul tragediei în provincia Guangxi.

Piloții nu au răspuns apelurilor turnului de control, potrivit autorităților chineze

Articolul continuă după reclamă

Piloții cursei China Eastern 5735 nu au răspuns apelurilor multiple făcute de controlorii chinezi de trafic în timp ce aeronava se prăbușea, au declarat autoritățile la o conferință de presă, potrivit Bloomberg. Un controlor de trafic aerian a încercat să contacteze piloții de mai multe ori după ce a văzut că altitudinea avionului a scăzut brusc, dar nu a primit niciun răspuns, a declarat marți seară Zhu Tao, directorul Oficiului pentru Siguranța Aviației din cadrul Autorității Aviației Civile din China, la o conferință de presă.

Pe acelaşi subiect

Un expert american în aviație a explicat că piloții sunt instruiți ca în caz de probleme mecanice, manevrele de redresare a avionului sunt mai importante decât comunicarea cu turnul de control, potrivit AP. 

Echipele de recuperare au găsit portofele și cărți de identitate, dar nici un semn de supraviețuitor.  Aeronava Boeing 737-800 s-a prăbușit în Guangxi la o oră după decolarea din orașul Kunming. Avionul a pierdut rapid din altitudine. A căzut aproape vertical și a luat foc înainte de a lovi pământul, făcând un crater adânc.

Crater de mărimea unui teren de fotbal în munți: „Avionul era întreg când a căzut din cer”

După impact, aeronava a lăsat un crater adânc în versantul muntelui de dimensiunea unui teren de fotbal, a relatat agenția Xinhua, citând echipele de salvare. Un martor local, Chen Weihao, care a văzut avionul prăbușindu-se în timp ce lucra la o fermă, a declarat agenției de presă că aeronava a lovit o zonă nelocuită. „Avionul era întreg când a căzut din cer. În câteva secunde s-a prăbușit”, a spus Chen. Incendiul rezultat în urma prăbușirii era atât de mare încât a fost surprins de satelitul NASA.

La bordul avionului nu se afla niciun străin, în schimb pasager era Fang Fang directorul financiar al companiei din Guangzhou, Dinglong Culture. Locul prăbușirii este înconjurat de munți din trei direcții și accesibil doar pe jos sau cu motocicleta pe un drum abrupt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Cutia neagră a avionului Boeing prăbușit în China, găsită. Piloții nu au răspuns apelurilor turnului de control