Antena Meniu Search
x

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în Filipine. Seismul a durat mai puțin de un minut

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 a lovit joi principala insulă din Filipine, au anunțat autoritățile. Nu au fost raportate victime sau pagube majore în urma seismului. 

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 09:39

Un seism cu magnitudinea 6,3, produs joi în insula principală a arhipelagului filipinez, a dus la sistarea transportului pe anumite porţiuni de cale ferată în capitala Manila, au anunţat autorităţile, potrivit Agerpres. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 124 de kilometri, în jurul orei locale 10.00 (02.00 GMT), în largul coastei oraşului Calatagan, în provincia Batangas, lângă capitala Manila.

Şeful poliţiei din Calatagan, Emil Mendoza, a spus că a fugit afară cu angajaţii din secţie. 

Ronald Torres, ofiţer de gestionare a dezastrelor la Calatagan, a declarat că seismul a durat între 30 de secunde şi un minut. Nu au fost raportate victime sau pagube materiale însemnate după cutremurul care s-a produs în larg, la o adâncime de 10 kilometri şi a fost resimţit în provinciile învecinate, a anunţat Agenţia de seismologie din Filipine.

Trei tronsoane de cale ferată, suspendate

Pe acelaşi subiect

Operaţiunile pe trei tronsoane de cale ferată din Manila au fost suspendate în urma seismului, a precizat Ministerul Transporturilor.

''Căile ferate şi aeroporturile şi-au suspendat temporar operaţiunile. Până acum, nu s-au constatat efecte majore ale seismului şi sperăm că aşa va rămâne'', a declarat pentru postul de ştiri GMA purtătorul de cuvânt al Apărării civile, Bernardo Rafaelito Alejandro.

Corpurile de iluminat suspendate au fost văzute clătinându-se într-unul dintre cartierele de business din Manila, unde preşedintele Ferdinand Marcos Jr. se adresa reporterilor după participarea la un forum de comerţ internaţional, potrivit unui martor Reuters.

Peter Oliver Palacio, primarul oraşului Calatagan, situat la doar 5 kilometri de epicentrul seismului, a declarat pentru postul de radio DZMM că seismul a fost ameţitor adăugând că departamentul tehnic al primăriei a primit instrucţiuni pentru verificarea unor posibile pagube.

Agenţia de seismologie a raportat iniţial o magnitudine de 6,2, pe care ulterior a revizuit-o la 6,3. Instituţia a precizat că sunt de aşteptat pagube şi replici ale seismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în Filipine. Seismul a durat mai puțin de un minut