Antena Meniu Search
x

Video Cutremur de 7,2 pe Richter, în Peru. Imagini surprinse în trafic, cu oameni căzând de pe motociclete

Un cutremur de magnitudine 7,2 a avut loc la 13 kilometri de Azangaro, în Peru. Seismul a avut loc la o adâncime de 217,8 kilometri şi a fost resimţit puternic. 

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 26.05.2022, 17:20

Cutremur de 7,2 pe Richter, în Peru. Imagini surprinse în trafic, cu oameni căzând de pe motociclete
Cutremur de 7,2 pe Richter, în Peru. Imagini surprinse în trafic, cu oameni căzând de pe motociclete - Youtube Zockerfreak

Cutremurul s-a produs în apropiere de graniţa cu Bolivia, la ora 7 şi 2 minute, ora locală. Imagini surprinse de camerele de supraveghere arată cum mai mulţi participanţi la trafic au căzut de pe motocicletele care se aflau în mişcare, în timp ce alte zeci de persoane au ieşit panicate din clădirile adiacente.

Nu au fost raportate încă pagube şi nici nu a fost emisă alertă de tsunami.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Întrucât seismul s-a produs la mare adâncime în Anzii peruani, unda de şoc a fost mai semnificativă şi a afectat regiunile Tacna (la graniţa cu Chile), Moquegua, Cusco şi Arequipa, potrivit autorităţilor peruane.

"Pentru moment, având în vedere nivelul intensităţii seismului la suprafaţă, nu ar trebui să producă pagube şi să sperie populaţia", a declarat pentru postul de radio RPP Hernando Tavera, director al Institutului de geofizică peruan.

"Cu cât seismul se produce la o adâncime mai mare, cu atât trepidaţia la nivelul solului este mai redusă. Raza pe care este resimţit este mai mare decât trepidaţia. Toată regiunea sudică a Peru a fost afectată de seism", a explicat Tavera.

Peru se află pe centura de foc a Pacificului, o vastă zonă activă seismic, care se întinde de-a lungul coastei vestice a continentului american. Pe teritoriul acestei ţări se produc cel puţin 400 de seisme perceptibile în fiecare an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cutremur de 7,2 pe Richter, în Peru. Imagini surprinse în trafic, cu oameni căzând de pe motociclete