Antena Meniu Search
x
LIVE

Cutremur de 7,8 în Turcia. Mai mulți studenţi români au solicitat sprijin pentru repatriere, MAE intervine

Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de studenţi Erasmus, cetăţeni români, care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de cutremur. Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator, a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere.

De Redactia Observator la 06.02.2023, 09:49
Cutremur de 7,8 în Turcia. Mai mulți studenţi români au solicitat sprijin pentru repatriere, MAE intervine
Cutremur de 7,8 în Turcia. Mai mulți studenţi români au solicitat sprijin pentru repatriere, MAE intervine - Getty Images

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de studenţi Erasmus, cetăţeni români, care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de cutremurul produs la 6 februarie 2023. Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator, a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere. Ca urmare a dialogului reprezentanţilor ambasadei cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale, s-a confirmat faptul că cetăţenii români sunt în siguranţă”, anunţă ministerul.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România, precizează MAE.

”Până la acest moment, nu au fost înregistrate alte solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest cutremur sau semnalari din partea autorităţilor turce privind cetăţeni români afectaţi”, spune ministerul. Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, dacă situaţia o va impune.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +90.532.318.1726.

Sute de morți, în Turcia și Siria

Sute de oameni au murit în Turcia și Siria și aproape 2000 au fost răniți, după ce un cutremur de magniturdine 7,8 a lovit sud-estul Turciei, în noaptea de duminică spre luni, potrivit agenției de gestionare a dezastrelor, citată de CNN. Mai multe clădiri au fost puse la pământ şi sute de oameni au fost prinşi sub dărâmături.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cutremur de 7,8 în Turcia. Mai mulți studenţi români au solicitat sprijin pentru repatriere, MAE intervine