Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cutremur în California

Peste 180 de oameni au fost răniţi în urma unui seism cu magnitudinea 6 pe Richter, care a zguduit California. Cutremurul a fost de suprafaţă a creat pagube însemnate

de Redactia Observator

la 25.08.2014 , 08:26

 Peste 180 de oameni au fost răniţi în urma unui seism cu magnitudinea 6 pe Richter, care a zguduit California. Cutremurul a fost de suprafaţă a creat pagube însemnate.

Şapte mii de locuinţe au rămas fără electricitate. Seismul a avut loc într-o regiune a Californiei unde se află un centru al industriei vinului, ce aduce anual 13 miliarde de dolari economiei locale.

Seismul a dezlănţuit haosul în oraşele însoritului stat american. Mişcările tectonice au avut loc în inima nopţii şi i-au scos în stradă pe localnici.

Vezi și

Aproape două sute de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar trei au fost internaţi în stare critică. Autorităţile se tem că bilanţul ar putea creşte din cauza incidentelor declanşate de cutremur.

Peste şapte mii de oameni sunt în beznă şi în acest moment. Pământul s-a cutremurat timp de 30 de secunde, dar a fost îndeajuns pentru a pune la pământ zeci de clădiri, printre care şi unele de o importanţă istorică.

Un cutremur de 6 pe Richter. Acesta este dezastrul pe care l-a provocat doar în acest colţ. Pe acest colţ erau mese în mod normal şi, dacă vă uitaţi în sus, gaura aia de acolo este locul de unde au căzut cărămizile.

Deloc îngroziţi de cutremur, câţiva tineri s-au dat cu skateboardul pe craterele apărute în asfalt, în ciuda celor peste 50 de replici.

Ultimul cutremur din această zonă a avut loc în 2000, un seism de 4,9 pe Richter. Istoria ne spune că un alt cutremur a avut loc în secolul al XVIII-lea. Avea o magnitudine de 6,4 pe Richter şi a avut loc în aceeaşi regiune.

Seismul le-a trezit amintiri dure californienilor. În 1989, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,9 pe Richter şi a luat 63 de vieţi omeneşti, rănind peste 3.700 de oameni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Cutremur în California