Antena Meniu Search
x

Sistemul de alarmare care a salvat mii de vieți la cutremurul de 7.2 din Mexic

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,2, a creat panică în sud-vestul Mexicului.

Vezi și

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,2, a creat panică în sud-vestul Mexicului. Alarma a pornit cu aproximativ un minut înainte ca seismul să lovească, şi mii de oameni şi-au părăsit speriaţi locuinţele. Aproximativ un milion de clădiri au rămas fără curent electric.

Timp de aproape un minut, clădirile înalte s-au zguduit puternic, iar panica a pus stăpânire pe localnici. Mişcările seismice au fost resimţite până în Ciudad de Mexico şi în sud, în Guatemala. Mii de oameni şi-au părăsit în grabă locuinţele şi birourile. Au avut timp să-şi salveze viaţa, datorită sistemului de alertă special, care a pornit cu 72 de secunde înainte ca seismul să lovească.

Potrivit seismologilor mexicani, cutremurul a avut peste 200 de replici, cea mai puternică având o magnitudine de 5,8. Epicentrul a fost pe coasta oceanului Pacific, aproape de regiunea Oaxaca, foarte cunoscută pentru numărul mare de seisme. 

La scurt timp după ce a vorbit cu presa, ministrul de Interne din Mexic a fost rănit într-un accident aerian. Elicopterul în care se aflau oficialul şi guvernatorul regiunii s-a prăbuşit în timp ce survola zona afectată de seism.

Cel puţin 13 persoane, aflate la sol, au murit în accident. Seismul de aseară a fost al treilea cel mai puternic înregistrat în această ţară în ultimele şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Sistemul de alarmare care a salvat mii de vieți la cutremurul de 7.2 din Mexic