Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Dacă am fi murit, familia ar fi știut că ne-am iubit până la final". Au făcut un selfie crezând că vor muri când militanții Hamas au spart petrecerea rave

Război în Israel. Au crezut că vor muri, așa cum alți tineri au pierit lângă ei în urma atacului sângeros al militanților Hamas și în timp ce se ascundeau s-au gândit la cei de acasă. Au vrut să știe că s-au iubit până în ultima clipă.

de Monica Palade

la 12.10.2023, 18:27

Amit Bar și iubitul său, Nit, se numără printre supraviețuitorii petrecerii rave din deșert, care a fost atacată de militanții Hamas pe 6 octombrie. În urmă cu câteva zile fata a decis să publice povestea acelor momente pe Instagram, împreună cu o fotografie a unui sărut pe care cei doi l-au împărtășit în timp ce erau ascunși într-un tufiș, vânați de teroriști. Prietenul lor, Ziv, este încă dispărut.

"Vor ști că ne-am iubit până la final"

"Iubirea mea, încă îmi este imposibil să rezum prin ce am trecut acolo, fără Ziv, și, până nu va ajunge acasă, nu se va termina. Dar noi suntem aici printr-o minune. A început cu rachete, a fost stresant, dar tot am reușit să mă încurajez că nu sunt șanse să cadă exact peste mine, probabil că totul va fi bine. Am încercat să plecăm cu mașina, până s-a blocat totul, toată lumea a vrut să fugă. Așa că am așteptat un moment să se calmeze situația, ne-am întins la pământ, dar apoi oamenii au început să fugă și să strige că sunt teroriști. Am fugit ca oile la abator, am fugit pe câmp și m-ai luat de mână. Am auzit gloanțele șuierând lângă noi și oameni căzând și dacă***** teroriștii din spatele nostru care mergeau peste tot pe motociclete, căutând să ne omoare. Când ți-am spus că nu mai am puteri, mi-ai spus că nu avem de ales și că trebuie să continuăm să alergăm”, își începe Amit povestea pe Instagram.

Cei doi tineri au continuat să se îndepărteze de petrecerea rave la care luaseră parte, ascunzându-se în tufișuri, în timp ce militanții Hamas omorau alți tineri. "Nu ne-am oprit din alergat până când eu și cu tine și cu Ziv ne-am despărțit și ne-am ascuns în tufișuri. Gloanțele au trecut peste capetele noastre. Nici nu știam dinainte ce zgomot face o lovitură de armă, teroriștii au trecut și au împușcat tot ce au putut. Am încercat din răsputeri să nu ne mișcăm și să tăcem. Deodată ai spus că vrei să faci un selfie – continuă fata în postare – și m-am enervat pentru că nu înțelegeam ce legătură are cu el în acel moment. Am înțeles abia mai târziu că, dacă am fi murit, familia noastră ar fi avut măcar o amintire despre faptul că ne-am iubit până în ultima clipă. M-ai protejat cu trupul tău și mă gândesc la toate celelalte cupluri cu un final diferit de al nostru. Dramele care nu au fost imortalizate”, a mai scris tânăra.

Postarea se încheie cu o urare pentru Ziv. Cuplul nu mai are vești despre prietenul lor. „Ceea ce am experimentat este imposibil de digerat, continuăm să ne rugăm ca Ziv să vină acasă la noi”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "Dacă am fi murit, familia ar fi știut că ne-am iubit până la final". Au făcut un selfie crezând că vor muri când militanții Hamas au spart petrecerea rave