Antena Meniu Search
x

Dalai Lama, spitalizat în Delhi. Liderul spiritual tibetan are 83 de ani

Dalai Lama, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat în Delhi, cu o infecţie la piept. Starea liderului spiritual tibetan este stabilă, anunţă BBC.

Dalai Lama, spitalizat în Delhi. Liderul spiritual tibetan are 83 de ani - Hepta

Dalai Lama, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat în Delhi, cu o infecţie la piept. Starea liderului spiritual tibetan este stabilă, anunţă BBC.

Potrivit lui Tenzin Taklha, ajutorul său personal, Dalai Lama a fost dus la Delhi după ce s-a plâns de o senzaţie de disconfort.

Liderul spiritual tibetan a ajuns în India în urmă cu 60 de ani, după o nereuşită revoltă împotriva conducerii chineze.

Laureat al premiului Nobel pentru Pace, el este un orator popular, însă în urmă cu câţiva ani a renunţat la angajamentele publice din afara Indiei.

Dalai Lama, spitalizat din cauza unei infecţii în piept

„Doctorii l-au diagnosticat cu o infecţie la piept şi este tratat. Starea lui este stabilă acum. Va fi tratat aici timp de două-trei zile”, a declarat Tenzin Taklha pentru Reuters, potrivit news.ro.

China a preluat controlul asupra Tibetului în 1950 şi îl consideră pe Dalai Lama un separatist periculos. Cine îi va urma actualului Dalai Lama rămâne neclar şi discutabil.

China susţine că are dreptul să aleagă succesorul. Luna trecută, Dalai Lama a reiterat că orice lider numit de China nu va fi acceptat de tibetani.În credinţa budismului tibetan, sufletul celui mai în vârstă preot se reîncarnează în trupul unui copil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Dalai Lama, spitalizat în Delhi. Liderul spiritual tibetan are 83 de ani