Antena Meniu Search
x

Danemarca a cumpărat peste un milion de doze de vaccin Pfizer din România: "Ne putem imuniza rapid"

Danemarca a anunţat că a ajuns cu România pentru a cumpăra peste 1,1 milioane de doze, anunţă dpa. Anunţul a fost făcut de ministruş Sănătăţii din Danemarca.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 13:39

Danemarca a cumpărat peste un milion de doze de vaccin Pfizer din România: "Ne putem imuniza rapid"
- Profimedia

Cele 1,1 milioane de doze Pfizer au fost scoase la vânzare de România pentru că cererea în rândul populaţiei e scăzută, a mai precizat Magnus Heunicke, ministrul danez al Sănătăţii. Institutul Serum a afirmat că primele livrări ar putea ajunge în Danemarca în cursul acestei săptămâni.

"Cu dozele cumparate din Romania, mai multi danezi se pot vaccina mai rapid", a declarat Heunicke care speră ca vaccinurile venite din România să-i ajute pe danezi să evite un val 4 al pandemiei dominat de varianta Delta.

Premierul României, Florin Cîţu, a declarat pe 28 iunie că România va vinde mai multe doze de vaccin. Cererea scăzută a românilor şi datele de expirare ale serurilor au împins Guvernul să ia această decizie.

"Avem aceste statistici. O parte dintre doze au fost exportate. Nu dintre cele care urmau să expire acum pe 30, poate şi din cele care urmau să expire acum pe 30, dar există o analiză a tuturor, avem un contact cu mai multe ţări pentru a exporta, pentru a dona. În fiecare zi primim cereri. Ştiţi foarte bine că în Danemarca o să trimitem mai multe. În Danemarca vindem. Vindem în mai multe ţări. Cred că un milion de doze în Danemarca. Ministerul Sănătăţii are toate cifrele", a declarat Florin Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Danemarca a cumpărat peste un milion de doze de vaccin Pfizer din România: "Ne putem imuniza rapid"