Antena Meniu Search
x

David Cameron: “Nu este un atac doar impotriva Marii Britanii. Este si o tradare a islamului”

Premierul britanic a declarat, dupa o reuniune a celulei de criza pe tema uciderii in plina strada a unui soldat in Londra, ca nu este vorba doar despre “un atac impotriva Marii Britanii”, ci si despre “o tradare a islamului”

"Nu este numai un atac impotriva Marii Britanii si a modului de viata britanic. Este si o tradare a islamului si a comunitatilor musulmane care aduc atat de mult tarii noastre. Nimic in islam nu justifica un astfel de act inspaimantator", a declarat David Cameron in cadrul unei conferinte de presa in fata Downing Street.

De asemenea, primarul Londrei, Boris Johnson, a explicat ca "ar fi complet eronat sa acuzam islamul ca este vinovat de aceasta crima, la fel de eronat ca a incerca sa facem o legatura intre acest asasinat si politica externa britanica sau actiunile (membrilor) fortelor armate britanice, care isi risca viata in strainatate pentru a apara libertatea. Responsabilitatea (acestui act) revine in intregime si exclusiv mintii tulburi si deranjate a autorilor" a adaugat el. "Tot ceea ce aud ma determina sa cred ca londonezii pot sa reia o viata normala. Vom duce aceste crime in fata justitiei”.

Doi barbati de culoare au agresat, miercuri dupa-amiaza, pe o strada din Londra, un militar in civil, injunghiindu-l in mai multe randuri cu niste cutite de bucatarie si un topor si lasandu-l mort in mijlocul drumului. Acestia au invitat trecatorii sa fotografieze si sa filmeze cele intamplate.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » David Cameron: “Nu este un atac doar impotriva Marii Britanii. Este si o tradare a islamului”