Antena Meniu Search
x

Galerie foto David Sassoli a murit. Steagurile UE de la Bruxelles au fost coborâte în bernă, moment emoționant pe treptele Parlamentului European

David Sassoli a murit și personalități importante ale Uniunii Europene i-au adus un omagiu celui care a fost președintele Parlamentului European. David Sassoli a murit la vârsta de 65 de ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.01.2022, 21:44

Fost jurnalist și politician de centru-stânga, David Sassoli era grav bolnav de mai bine de două săptămâni și a apucat să-și anuleze anulat toate activitățile oficiale.

"Această spitalizare a fost necesară din cauza unei complicaţii grave, generată de o disfuncţie a sistemului imunitar. Drept rezultat, toate activităţile oficiale ale preşedintelui Parlamentului European au fost anulate", a comunicat Biroul acestuia.

Omagii aduse lui David Sassoli, fost preşedinte al Parlamentului European

David Sassoli a fost internat la un spital din Italia luna trecută din cauza unei complicații grave cu sistemul său imunitar. 

Pe acelaşi subiect

Steagurile UE de la Bruxelles au fost coborâte în bernă în memoria lui. Liderii și oficialii din întreaga Europa au reflectat asupra vieții și activității sale. Multe dintre omagii au fost făcute în italiană, reflectând preferințele lingvistice ale domnului Sassoli, în ciuda faptul că, în interiorul instituțiilor UE, sunt preferate limbile engleză și franceză, notează BBC.

„Uniunea noastră pierde un patriot italian, un mare european și un umanist neobosit”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron.

Liderul german, Olaf Scholz, a spus că Europa „a pierdut un președinte de parlament dedicat, Italia un politician priceput și Germania un bun prieten”.

Moment de reculegere emoționant la Bruxelles 

Zeci de membri ai Parlamentului European s-au adunat pe treptele clădirii din Bruxelles pentru un minut de reculegere, urmat de aplauze.

David Sassoli a murit. Steagurile UE de la Bruxelles au fost coborâte în bernă, oficialii au ținut un moment de reculegere emoționant

Profimedia Images

Premierul italian Mario Draghi l-a numit un „european profund, un jurnalist pasionat” și „un simbol al echilibrului, umanității și generozității”. În Florența natală, steagul primăriei este coborât în bernă.

Cauza morții lui David Sassoli

În septembrie, David Sassoli a fost dus la spitalul din Strasbourg, unde a fost tratat pentru un caz sever de pneumonie cauzată de legionella. Ulterior, el le-a spus adepților săi pe rețelele de socializare că a suferit o recidivă în timp ce se recupera în Italia.

A lucrat de la distanță în cursul lunii octombrie, reluându-și oficial atribuțiile politice în noiembrie. Dar a fost din nou internat în spital pe 26 decembrie, relatează presa italiană.

„Pneumonia este o fiară urâtă – important este să evităm recidivele, iar convalescența trebuie să fie adecvată ”, a declarat el pentru publicația italiană Corriere în septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » David Sassoli a murit. Steagurile UE de la Bruxelles au fost coborâte în bernă, moment emoționant pe treptele Parlamentului European