Antena Meniu Search
x

Video De ce împânzesc americanii oraşele cu stupi de albine, instalaţi pe acoperişurile spitalelor, tribunalelor şi nu numai

Imagini neobişnuite în Statele Unite. Zeci de stupi au fost puşi pe spitale, tribunale, biblioteci şi oficii poştale. Guvernul a început un program prin care vrea să tranforme acoperişurile clădirilor guvernamentale în oaze de sănătate. Albinele sunt un indicator al poluării, ajută la polenizarea parcurilor şi la înverzirea oraşelor. 

de Redactia Observator

la 04.06.2023, 21:00

Vezi și

Mii de funcţionari americani merg în fiecare zi la serviciu, în bâzâit de albine. Nu îi deranjează însă. Stupii sunt pe acoperiş, iar albinele nu le intră în birouri. Le dau însă un nou subiect de discuţie: sănătatea Planetei. "Nimeni nu vorbea în această clădire despre polenizatori, înainte să sosească albinele. Chiar a început un zumzet în clădire, în ziua în care au sosit", spune David Johnson, manager de sustenabilitate.  

Colonii de albine în oraşe din SUA

Fără intervenţia omului, care se ocupă de înmulţirea harnicelor zburătoare şi le ajută să supravieţuiască, americanii estimează că populaţia de albine s-ar înjumătăţi în fiecare an. Stupurile de pe clădirile guvernamentale americane sunt, în acelaşi timp, un studiu despre ce impact au aceste insecte asupra mediului.

"Dacă vă uitaţi pe jos, puteţi vedea că s-a îmbunătăţit covorul de iarbă. Avem şi acoperişuri de control, ca le comparăm cu cele pe care sunt albine", adaugă David Johnson, manager de sustenabilitate. Mai mulţi apicultori merg, prin rotaţie, la stupinele federale, ca să se asigure că totul funcţionează cum trebuie şi să îngrijească insectele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » De ce împânzesc americanii oraşele cu stupi de albine, instalaţi pe acoperişurile spitalelor, tribunalelor şi nu numai