Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De la vară la iarnă în doar două zile. A nins abundent şi s-a răcit brusc în mai multe regiuni din Italia şi Austria

Vremea a uitat de toamnă în mai multe regiuni şi Italia şi Austria şi a trecut direct la iarnă. De la temperaturi estivale, s-a ajuns la rafale de zăpadă în doar câteva zile. Europa Centrală se pregăteşte însă pentru uraganul Boris, care ar putea aduce în Cehia şi Polonia cele mai grave inundaţii din ultimele decenii. 

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 14:49

S-a trecut de la vară la iarnă în mai puţin de o zi în Pasul Gardena, unde turiştii au avut parte de o surpriză albă. Deşi erau îmbrăcaţi în pantaloni scurţi, oamenii au ieşit imediat în omăt pentru a profita din plin de iarna timpurie. 

Turist: Este o ninsoare la care nu ne-am aşteptat! Am ieşit în haine de vară... a fost subit, dar foarte frumos, pentru că noi venim de la mare şi nu ne aşteptam. Cel mai fericit este câinele care s-a jucat şi s-a distrat în zăpadă. Este prima dată când vede zăpadă.  

Italia, lovită de ninsori în septembrie

Vezi și

În zonă s-au depus până la zece centimetri de zăpadă, dar asta nu i-a oprit pe cei veniţi din toate colţurile lumii să plece în drumeţii. Autorităţile i-au rugat totuşi să renunţe la plimbările pe munte, mai ales dacă nu au la ei echipamentul corespunzător de iarnă. De acelaşi peisaj de poveste au avut parte şi turiştii din Pasul Sella. Aici, însă, circulaţia a fost dată peste cap. Un autocar a rămas blocat şi a fost nevoie de un plug de zăpadă pentru a face drumul practicabil.

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă s-a format coadă, şoferii şi călătorii au profitat de timpul de aşteptare pentru a admira peisajul imaculat. 13 regiuni din Italia se află astăzi sub alertă galbenă de furtuni, iar meteorologii spun că şi vântul va pune probleme.  

Drumuri acoperite de zăpadă şi în Austria

Nu doar nordul Italiei a fost îmbrăcat în zăpadă.

Şi în Austria, temperatura a scăzut, în doar 4 zile, cu 20 de grade în mai multe regiuni din ţară. Iar în staţiunea montană Obertauern, s-a instalat brusc o iarnă în toată regula.

Drumurile au fost acoperite de zăpadă, iar şoferii, îmbrăcaţi ca pentru sfârşit de vară, au tras pe dreapta şi şi-au pus lanţurile antiderapante. 

Europa Centrală se pregăteşte de ciclonul Boris

De fenomene meteorologice extreme se pregăteşte şi Europa Centrală care ar urma să fie lovită în acest weekend de ciclonul Boris

Şi peste ocean, Uraganul Francine a măturat sudul Statelor Unite. Vântul, care a bătut şi cu 160 de kilometri pe oră în Louisiana, a provocat pagube semnificative. Cu toate acestea, meteorologii cred că acesta a mai pierdut din intensitate în ultimele ore. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » De la vară la iarnă în doar două zile. A nins abundent şi s-a răcit brusc în mai multe regiuni din Italia şi Austria