Antena Meniu Search
x

De teamă că va rămâne fără gaz la iarnă, Germania reactivează termocentralele pe cărbune

Guvernul german a aprobat miercuri reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluţie preventivă pentru iarna care vine, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 12:06

De teamă că va rămâne fără gaz la iarnă, Germania reactivează termocentralele pe cărbune
- Profimedia

Repunerea în exploatare a acestor termocentrale se va realiza "pentru o perioadă limitată, ca acoperire preventivă pentru iarna următoare", se arată într-un comunicat al guvernului federal de la Berlin.

Acesta explică faptul că legislaţia actualizată referitoare la folosirea unităţilor producătoare de electricitate menţinute în conservare oferă posibilitatea reactivării lor pentru o perioadă limitată de timp de la începutul lunii octombrie până cel târziu la sfârşitul lunii martie, dar cu condiţia să fie în vigoare nivelul de alertă sau de urgenţă pentru aprovizionarea cu gaz natural.

Termocentralele vor fi reactivate "pentru a economisi gazul în producţia de electricitate şi evitarea astfel a blocajelor în aprovizionarea cu gaz pentru sezonul de încălzire 2023-2024", mai precizează guvernul german, care asigură "că obiectivul finalizării renunţării progresive la cărbune în mod ideal până în anul 2030 nu va fi afectat, la fel nici obiectivele climatice".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că va intra România în Schengen şi cu graniţele terestre până la finalul anului?

Observator » Stiri externe » De teamă că va rămâne fără gaz la iarnă, Germania reactivează termocentralele pe cărbune