Antena Meniu Search
x

Decizia FIFA după tragedia de la meciul din Indonezia. Haos pe teren: 131 de oameni, inclusiv 17 copii, au murit călcaţi în picioare în busculada creată

Indonezia nu va fi sancţionată de FIFA, în ciuda tragediei care a avut loc în ţară, soldată cu moartea a 131 de persoane, inclusiv 17 copii, în urmă cu o săptămână, la un meci de fotbal.

de Redactia Observator

la 08.10.2022, 16:39

Decizia FIFA după tragedia de la meciul din Indonezia
Decizia FIFA după tragedia de la meciul din Indonezia - Profimedia / Twitter

Într-un videoclip postat pe Youtube, preşedintele indonezian Joko Widodo a dezvăluit că organismul mondial de fotbal nu va lua nicio sancţiune împotriva ţării sale care, prin urmare, va putea găzdui Cupa Mondială U20, programată în perioada 20 mai - 11 iunie 2023.

Tragedia de la meciul din Indonezia, soldată cu 131 de morţi

Poliţia indoneziană a anunţat, joi, că şase persoane au fost inculpate ca urmare a busculadei care s-a soldat cu 131 de decese în weekendul trecut, la Malang. Printre inculpaţi se numără trei poliţişti şi şeful comitetului de organizare a meciurilor din cadrul Arema FC, relatează news.ro. Suspecţii, identificaţi după câteva zile de anchetă, au fost inculpaţi pentru “neglijenţă care a dus la decese” şi riscă până la cinci ani de închisoare.

Fanii echipei Arema FC au invadat terenul de pe stadionul Kanjuruhan din Malang City, după ce echipa lor a pierdut, sâmbătă, scor 2-3, cu Persebaya Surabaya. A fost pentru prima dată în mai bine de douăzeci de ani când Arema FC a pierdut în faţa marii sale rivale. Poliţia, care a numit incidentul o „revoltă”, a încercat să-i convingă pe fani să se întoarcă în tribune şi a tras gaze lacrimogene după ce doi ofiţeri au fost ucişi. Multe victime au fost călcate în picioare. Autorităţile au anunţat că 131 de oameni au murit şi 323 au fost răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Decizia FIFA după tragedia de la meciul din Indonezia. Haos pe teren: 131 de oameni, inclusiv 17 copii, au murit călcaţi în picioare în busculada creată