Antena Meniu Search
x

Tragedie cu 125 de morţi: Momentul în care suporterii năvălesc pe terenul de fotbal în Indonezia. Cea mai mică victimă, un copil de 2 ani

Tragedie în Indonezia. Cel puţin 125 de persoane au murit, printre care și 32 de copii, iar aproape 300 de oameni au fost răniţi după o revoltă la un meci de fotbal. Suporterii echipei gazde au năvălit pe teren la sfârşitul unui meci pierdut, ca să le ceară socoteală fotbaliştilor. Au urmat încăierări cu trupele speciale de jandarmi care ar fi folosit gaze lacrimogene interzise. Potrivit presei locale, în tribune s-ar fi aflat cu 4.000 de spectatori mai mult decât limita maximă admisă.

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 13:49

Vezi și

Prima înfrângere pe teren propriu în campionat după 23 de ani îi înfurie teribil pe suporterii echipei gazde. Se năpustesc pe gazon după fluierul final, distrug garduri de protecţie şi răstoarnă o maşină a jandarmeriei. Forţele de ordine trag cu gaze lacrimogene ca să îi potolească, deşi Federaţia Internaţională de Fotbal interzice folosirea lor pe stadioane. Disperaţi, spectatorii fug din arenă. Se formează o busculadă mortală. 

MartorToţi cei cu care eram au fost răniţi, unii au fost călcaţi în picioare, alţii au căzut, alţii au fost loviţi. 

Sute de suporteri furioşi pe jandarmi atacă forţele de ordine după ce scapă de pe stadion. Dezlănţuiţi, răstoarnă şi incendiază cel puţin cinci maşini de poliţie. Transformă în proiectile tot ce găsesc: pietre, borduri şi garduri de protecţie. 

Joko Widodo, preşedintele Indoneziei: Am ordonat Asociaţeii Naţionale de Fotbal să suspende Liga 1 până când este realizată o evaluare şi o îmbunătăţire a procedurilor de siguranţă pe stadioane. 

Pe acelaşi subiect

Un copil de doi ani, cea mai mică victimă în busculada de la derby-ul din Indonezia

Printre victime se numără puţin 32 de copii, anunţă luni un oficial de la Ministerul indonezian al Femeilor şi Protecţiei Copilului, relatează AFP. ”Potrivit ultimelor date de care dispunem, dintre cele 125 de persoane decedate, 32 sunt copii, cel mai mic în vârstă doi sau trei ani”.

Tragedia se petrece cu un an înainte ca Indonezia să organizeze campionatul mondial de fotbal pentru jucători sub 20 de ani, la care vor participa 24 de ţări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Tragedie cu 125 de morţi: Momentul în care suporterii năvălesc pe terenul de fotbal în Indonezia. Cea mai mică victimă, un copil de 2 ani