Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Descoperire incredibilă sub trezoreria din Petra. Arheologii au găsit un mormânt cu 12 schelete și artefacte

Un mormânt cu 12 schelete și artefacte vechi de peste 2.000 de ani a fost descoperit sub trezoreria din Petra, ceea ce oferă noi indicii despre viața nabateenilor, scrie CNN.

de Florentina Lazăr

la 13.10.2024 , 08:55

Descoperire incredibilă sub trezoreria din Petra. Arheologii au găsit un mormânt cu 12 schelete și artefacte Descoperire incredibilă sub trezoreria din Petra. Arheologii au găsit un mormânt cu 12 schelete și artefacte - Shutterstock

O echipă de arheologi, în frunte cu dr. Pearce Paul Creasman de la Centrul American de Cercetare, a descoperit recent un mormânt antic sub Trezoreria din Petra, Iordania. Expediția a confirmat teoria existenței unor camere subterane suplimentare sub faimoasa structură, după ce în 2003 fuseseră descoperite două morminte pe partea stângă a clădirii.

Cercetările realizate cu radar de penetrare a solului au indicat similitudini între cele două părți ale Trezoreriei, fapt ce a permis echipei să obțină aprobarea guvernului iordanian pentru a săpa în această zonă.

Una dintre cele mai importante descoperiri făcute la Petra

Articolul continuă după reclamă

În luna august, arheologii au găsit un mormânt intact, care conținea 12 schelete și artefacte realizate din bronz, fier și ceramică, toate datând de mai bine de 2.000 de ani.

Aceasta este una dintre cele mai importante descoperiri făcute la Petra, oraș antic faimos pentru arhitectura sa sculptată în piatră și pentru numeroasele mistere care îl înconjoară. Artefactele găsite sunt bine conservate, însă scheletele sunt fragile, posibil din cauza umezelii și inundațiilor sezoniere din Petra.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Ştiri externe » Descoperire incredibilă sub trezoreria din Petra. Arheologii au găsit un mormânt cu 12 schelete și artefacte