Antena Meniu Search
x

Video Descoperire uluitoare făcută de un bărbat cu un detector de metale ieftin: "O dată-n viață găsești așa ceva"

Un bărbat din Australia "înarmat" cu un detector de metale ieftin a descoperit o adevărată comoară. Individul a scos din pământ o rocă de 4.6 kilograme ce conține aur în voale de circa 160.000 de dolari, transmite BBC.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 20:32

Vezi și

Bărbatul, care preferă să-și păstreze anonimatul, a făcut descoperirea pe pământurile din statul Victoria, inima goanei după aur din anii 1800. Darren Kamp, cel care a evaluat și a cumpărat roca, a spus că e cea mai mare pe care a văzut-o în cei 43 de ani de carieră. "Am fost uimit... O dată-n viață găsești așa ceva", le-a spus el jurnaliștilor de la BBC.

Este și motivul pentru care Darren Kamp nu a stat pe gânduri atunci când un bărbat care purta un rucsac mare a intrat în magazinul său de prospectare din Geelong, aflat la sud-vest de Melbourne. În mod normal, oamenii vin cu imitații de aur sau pietre care par a fi de aur, a spus el. "Mi-a pus-o în mâini și m-a întrebat dacă cred că valorează 10.000 de dolari australieni. M-am uitat la el și i-am spus că poate 100.000", își amintește Kamp. 

A dat, la propriu, peste două kilograme de aur

În total, roca de 4.6 kilograme conținea peste două kilograme de aur. După cum era de așteptat, bărbatul cu detectorul de metal a fost cât se poate de mulțumit de veste. 

"Oh, soția mea va fi fericită!", își amintește Darren Kamp că i-a spus norocosul bărbat care a descoperit aurul.

Deși astfel de descoperiri sunt rare, se estimează că Australia are cele mai mari rezerve de aur din lume și multe dintre cele mai mari pepite din lume au fost găsite în Australia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Descoperire uluitoare făcută de un bărbat cu un detector de metale ieftin: "O dată-n viață găsești așa ceva"