Antena Meniu Search
x

Video Deși îngrijorați de efectele adverse, experții medicali din SUA cer aprobarea de urgență a vaccinului anti-COVID

Vaccinul Pfizer mai are de trecut doar o etapă până când va fi aprobat şi în Statele Unite. Un comitet consultativ format din experţi medicali a certificat că serul este sigur şi eficient. Decizia finală ar urma să vină în umărătoarele zile. Răspunsul oficial va fi dat de şeful Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente.

de Redactia Observator

la 11.12.2020, 08:59

Vezi și
  • SUA a înregistrat un număr record de decese cauzate de coronavirus.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Un grup format din 23 de experţi medicali a stabilit că vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer este sigur şi eficient. Mesajul vine după ce au apărut mai multe îngrijorări cu privire la recţiile adverse produse la cei doi britanci în ziua în care au fost imunizaţi.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au precizat că tratamentul aduce mai multe beneficii decât riscuri. În plus, a fost stabilit că persoanele cu antecedente de reacții alergice semnificative nu ar trebui să primească vaccinul.

Dr. Stephen Hahn, şeful FDA: "Lucrăm acum cu partenerii noștri din Marea Britanie pentru a înțelege exact ce s-a întâmplat în legătură cu acele reacții. Luăm acest lucru în serios".

Recomandarea de aprobare urgentă a tratamentului împotriva coronavirusului vine după ce doar în ultimele 24 de ore Statele Unite au înregistrat peste 3.000 de decese. După ce va fi dat acceptul, ar urma să înceapă cea mai mare campanie de imunizare de peste Ocean. Pfizer intenționează să aibă 6,4 milioane de doze pregătite pentru Statele Unite până la sfârșitul lunii.

Dr. Stephen Hahn, şeful FDA: "Planul nostru este să luăm în considerare recomandările pentru luarea deciziilor și să avem o hotărâre la scurt timp după aceea. Din nou, depinde într-adevăr de complexitatea problemelor discutate dar intenționăm să acționăm rapid".

Livrările de vaccin anti-COVID pot începe la 24 de ore după aprobare. În Marea Britanie, Canada, Bahrain și Arabia Saudită a început deja imunizarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Deși îngrijorați de efectele adverse, experții medicali din SUA cer aprobarea de urgență a vaccinului anti-COVID