Antena Meniu Search
x

Detalii sfâșietoare din cazul româncei care a murit într-un spital din Spania, ignorată de medici

Un caz care a făcut vâlvă în Spania: o româncă a murit, după ce a petrecut 12 de ore aşteptând să fie tratată, în faţa unei uşi de la Urgenţe.

Vezi și

Un caz care a făcut vâlvă în Spania: o româncă a murit, după ce a petrecut 12 de ore aşteptând să fie tratată, în faţa unei uşi de la Urgenţe. Femeia a stat pe hol şi nu a mai avut putere să răspundă chemărilor medicilor. A murit sub privirile acestora, la capătul multor ore de agonie.

Aurelia Doina şi-a trăit ultimele clipe în camera de gardă a spitalului public din oraşul Ubeda, din sudul Spaniei. Ajunsese la Urgenţă în urmă cu 12 ore. Deși era în stare gravă, nu a primit asistenţă medicală. Era însoțită de unul dintre angajaţii azilului de bătrâni în care locuia, iar protocolul spitalului prevede că au prioritate pacienții care vin neînsoțiți.

”Starea i s-a agravat rapid. Am văzut că femeia nu mai răspundea, avea febră, nu se mai mişca. Atunci am zis să mergem la spitalul din Ubeda”, spune Ana Moreno, directoarea azilului de bătrâni.

Românca de 64 de ani a fost dusă în sala de așteptare şi ar fi fost apoi chemată de personalul medical. Însă femeia nu ar fi răspuns, pentru că se simţea foarte rău. Aşa că a fost ignorată la nesfârşit.

”Nu a fost niciun moment singură. Însoţitorul a plecat după ce a lăsat-o la urgenţă. Protocolul spune că acolo se încheie treaba noastră”, a mai declarat Ana Moreno.

În apărarea lor, medicii au declarat pentru presa spaniolă că au crezut că pacienta a plecat. Abia 12 ore mai târziu, un angajat al spitalului ar fi întrebat cine este femeia care stă în sala de așteptare și respiră cu dificultate. În acele clipe, românca își dădea ultima suflare. Acum, poliţia caută vinovaţi pentru moartea ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Detalii sfâșietoare din cazul româncei care a murit într-un spital din Spania, ignorată de medici