Antena Meniu Search
x

Detalii despre uciderea unei românce de 18 ani apar într-o carte despre o familie notorie de asasini la comandă din Irlanda

Marioara Rostaş a fost ucisă în Irlanda, în 2008, când avea numai 18 ani, iar acum detalii despre moartea sa apar într-o carte publicată în ţara respectivă. 

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.04.2021, 19:08

Membrii familiei de asasini la comandă ar fi ucis cel puţin 12 persoane
Marioara Rostaş ar fi fost ucisă, în 2008, de unul dintre membrii familiei de asasini la comandă - Dublin Live
  • Marioara Rostaş ar fi fost ucisă în 2008, pe când avea doar 18 ani.
  • Membrii familiei de asasini la comandă ar fi ucis cel puţin 12 persoane.

Principalul vinovat, în cazul ucidereii Marioarei Rostaş, a fost considerat Alan Wilson, un interlop irlandez de 33 de ani. Wilson a fost pus chiar sub acuzare dar, în cele din urmă, a scăpat de pedeapsa pentru crimă, după ce magistraţii au decis să nu ia în considerare conversaţiile telefonice pe care acesta le-a avut cu Fergus O'Hanlon, partenerul lui Wilson în comiterea de infracţiuni.

Conform Dublin Live, chiar cazul Marioarei Rostaş i-a convins pe jurnaliştii Stephen Breen şi Owen Conlon să investigheze infracţiunile comise de Alan Wilson şi fraţii săi şi, în cele din urmă, să publice cartea "The Hitmen, the Shocking True Story of a Family of Killers for Hire".

Jurnaliştii au descoperit că John Wilson, fratele mai mare al lui Alan, a fost primul membru al familiei care s-a implicat în crima organizată. Ulterior, fraţii săi, Alan Wilson, Keith Wilson şi Eric Wilson, dar şi Luke Wilson, vărul lor, i-au călcat pe urme, iar Eric şi Keith chiar l-au întrecut în legătură cu numărul de infracţiuni şi crime comise.

În legătură cu moartea Marioarei Rostaş, românca din Irlanda, jurnaliştii irlandezi au descoperit că aceasta a fost răpită de pe o stradă din Dublin, unde se ocupa cu cerşitul. I-ar fi fost promişi 10 euro şi mâncare de la McDonalds în cazul în care se urcă într-o maşină în care s-ar fi aflat Alan Wilson şi Luke Hanlon. Marioara nu a mai fost văzută în viaţă de atunci.

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii şi-au îndreptat din prima atenţia asupra lui Alan Wilson şi au încercat să facă presiuni asupra lui Luke Hanlon pentru a obţine probe. Hanlon a cedat şi s-a răzvrătit împotriva fostului său partener în comiterea de infracţiuni. I-a condus de poliţişti până la locul în care cei doi ar fi abandonat trupul neînsufleţit al româncei şi a oferit şi alte detalii despre cum ar fi fost comisă crima.

Alan Wilson a scăpat, în cele din urmă, de acuzaţia de crimă, dar a mai rezistat doar câteva luni în libertate. A fost prins când plănuia, alături de Luke Wilson, uciderea unui rival.

Povestea lui Eric Wilson, cel mai renumit membru al clanului de asasini la comandă din Irlanda

Cel mai renumit membru al clanului Wilson a devenit Eric Wilson, personaj notoriu în lumea interlopă din Dublin şi căruia i-au fost atribuite cel puţin nouă crime. Avea doar 21 de ani când şi-a împuşcat mortal cel mai bun prieten, Martin Kenny, din cauza unei dispute plecate de la traficul de droguri. A trebuit să se mute, pentru a scăpa de răzbunarea lui Mark “The Guinea Pig” Desmond, dar a început să consume cocaină la greu şi să-şi dea seama că poate executa, foarte uşor, asasinate la comande.

L-a răpus pe Paul Reay în noiembrie 2006, la comanda lui Marlo Hyland, după ce Reay i-ar fi furat celui din urmă droguri de aproximativ 180.000 de euro. Încet, dar sigur, Eric Wilson a început să cadă, tot mai des, pradă drogurile. Ba chiar ajunsese să ceară doar câte un kilogram de cocaină pentru fiecare asasinat comis la comandă. L-a răpus pe Roy Coddington în martie 2007, după ce acesta l-a văzut ucigându-l pe Reay şi i-a cerut o armă de foc.

Ulterior, Eric Wilson l-a executat pe Paddy Doyle în Spania, în februarie 2008, la comanda şefilor cartelului Kinahan, şi s-a întors în Irlanda pentru a-i executa pe David Babyface Lindsay şi Alan Napper, la comanda lui Micka "The Panda" Kelly, care era într-o dispută cu Lindsay.

Eric Wilson a fost capturat abia în 2010, în Spania, după ce l-a executat pe Dan Smith, un alt renumit asasin plătit din Anglia, în faţa unui local de pe Costa del Sol. A fost pus sub acuzare şi condamnat pentru comiterea crimei, fiind şi acum încarcerat într-o închisoare din Spania.

Keith Wilson a ajuns şi el la închisoare, pentru uciderea lui Daniel Gaynor, iar John Wilson a ajuns şi el în închisoare în septembrie 2012. Alan şi Luke Wilson au fost ultimii membri ai clanului care au ajuns după gratii, ei fiind încarceraţi în noiembrie 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Detalii despre uciderea unei românce de 18 ani apar într-o carte despre o familie notorie de asasini la comandă din Irlanda