Antena Meniu Search
x

Român căutat de autorităţile din Germania, pentru contrabandă, prins pe o stradă din Irlanda

Un român de 44 de ani, căutat de autorităţile din Germania, pentru contrabandă, a fost prins pe o stradă din Kilmacanogue, Irlanda, în urma unui control în trafic.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.03.2021, 18:38

Românul prins în Irlanda are 44 de ani
Românul prins în Irlanda a fost plasat în arest, dar ar putea fi eliberat pe cauţiune la sfârşitul lunii martie - Hepta - imagine ilustrativă
  • Românul prins în Irlanda are 44 de ani.
  • Românul prins în Irlanda ar putea fi eliberat pe cauţiune la sfârşitul lunii martie.

Românul a fost prins când conducea un autoturism Jaguar pe N11. Românul, identificat drept Vasile Alin Jelecuţean, a fost tras pe dreapta, pentru un control de rutină, de o echipă condusă de ofiţerul de poliţie Margaret Fennelly.

Conform Independent, poliţiştii au apelat la SIS II, Schengen Information System, un sistem proaspăt introdus şi care permite forţelor de ordine din ţările aflate în spaţiul Schengen să afle în mod rapid detalii despre persoanele suspectate de comiterea unor infracţiuni în special pe teritoriul altor ţări aflate în spaţiul Schengen.

Astfel, poliţiştii irlandezi au putut afla că românul de 44 de ani era căutat de autorităţile din Germania care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare în lipsă, acuzându-l de comiterea infracţiunii de contrabandă.

Românul prins în Irlanda, ar putea fi eliberat pe cauţiune la sfârşitul lunii martie

Dus în faţa magistraţilor, românul a primit mandat de arestare preventivă. Audiată de magistraţi, Margaret Fennelly a precizat că românul a confirmat că el este persoana din documentele prezentate, nu a opus rezistenţă la reţinere şi le-a spus poliţiştilor că nu ştie despre ce infracţiuni ar fi acuzat de autorităţile din Germania.

Românul din Irlanda urmează să fie prezentat, din nou, magistraţilor irlandezi, pe 31 martie, când ar urma să se decizii importante în cazul său. Printre altele ar urma să se stabilească dacă românului îi este permisă eliberarea pe cauţiune, dar şi dacă se acceptă demarerea procesului de extrădare în Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Român căutat de autorităţile din Germania, pentru contrabandă, prins pe o stradă din Irlanda