Antena Meniu Search
x

Video "Devastăm Mexicul dacă Ovidio nu este eliberat până luni!" Traficanţii temutului cartel Sinaloa au început un război civil în nordul ţării

Lupte de stradă în Mexic, cu mitraliere şi blindate! Trupele speciale l-au arestat pe Ovidio Guzman, fiul celebrului traficant de droguri El Chapo, după o operaţiune dramatică. Rămaşi fără lider, locotenenţii din cea mai puternică reţea de traficanţi din lume au început un război civil în nordul ţării. Cartelul Pacificului a dat ultimatum. Dacă Ovidio nu este eliberat până luni, vor devasta Mexicul. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 09.01.2023, 15:40

Vezi și

Operaţiunea din Mexic care a dus joi la arestarea lui Ovidio Guzman, unul dintre fiii baronului drogurilor Joaquin 'El Chapo' Guzman, închis în SUA, a făcut 10 morţi în rândul militarilor implicaţi în acţiune şi 19 printre presupuşii infractori, a anunţat vineri guvernul.

"Din păcate, (...) zece militari şi-au pierdut viaţa în exercitarea funcţiei", a declarat presei secretarul Apărării, Luis Cresencio Sandoval.

Teroarea a cuprins oraşul Culiacan, sediul bandei, încă de la 4 dimineaţa. Focurile de armă au început să răsune pe o rază de 200 de kilometri. Traficanţii au incendiat maşini, au blocat drumurile cu tancuri şi au jefuit orice magazin le ieşea în cale. Forţele de ordine nu au reuşit să oprească revolta. Traficanţii au intrat cu forţa şi în spitale. Au obligat cu arma în mână infirmierele să le îngrijească mercenarii răniţi.

Cel puţin şapte poliţişti au murit, 21 au fost răniţi, la fel şi opt localnici, victime colaterale în schimburile de focuri. S-au înregistrat 19 morţi în rândul presupuşilor infractori. Alţi 35 de militari au fost răniţi de gloanţe, în timp de 21 de persoane au fost arestate în timpul acestei operaţiuni care s-a desfăşurat la Culiacan, în capitala statului Sinaloa, în cursul căreia au avut loc schimburi de focuri intense.

Fiul celebrului baron al drogurilor Joaquin "El Chapo" a fost arestat prima dată în 2019, imediat după tatăl său. Autorităţile au fost nevoite să îl elibereze, însă. Banda lui a început să devasteze oraşele şi a jurat că nu se opreşte până nu îşi primeşte liderul înapoi. Acum, după 4 ani şi 6 luni de supraveghere continuă, traficantul junior, supranumit "Şoricelul", a fost prins pe aeroport, când încerca să ajungă în Mexico City.

Teroarea a continuat şi la lumina zilei

Traficanţii au tras şi în avioane, pe aeroporturi. Pasagerii au filmat momentele de groază, ghemuiţi printre scaune. Un avion de linie şi două avioane ale forţelor aeriene mexicane au fost lovite de proiectile cu câteva momente înainte de decolare. Peste 100 de zboruri au fost anulate pe trei aeroporturi din Mexic, potrivit Agerpres. Nicio persoană nu a fost rănită în aceste incidente.

Această operaţiune survine înainte de sosirea în Mexic, duminică, o zi mai devreme decât era prevăzut, a preşedintelui american Joe Biden, pentru o întrevedere cu liderii mexican şi canadian.

Revolta traficanţilor a scos pe stradă inclusiv copii cu arma la ei. Convoaiele trupelor speciale au rămas pe străzile Mexicului, într-o încercare disperată de a stăvili violenţele. Localnicii au fost sfătuiţi să nu iasă din casă dacă nu au urgenţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Devastăm Mexicul dacă Ovidio nu este eliberat până luni!" Traficanţii temutului cartel Sinaloa au început un război civil în nordul ţării